Fransa’da camide namaz kılan genci öldüren zanlı İtalya’da teslim oldu

İtalya’da Teslim Olan Zanlı, Fransa’da Bir Müslüman’ı Bıçaklayarak Öldürmüştü

Fransa’nın Ales kenti yakınlarındaki camide 25 Nisan’da namaz kılan bir Müslüman’ı bıçaklayarak öldüren ve olaydan bu yana kaçan zanlı, İtalya’nın Pistoia şehrindeki polis karakoluna teslim oldu.

  • Fransa’nın Ales kenti yakınlarındaki La Grand-Combe kasabasındaki Hatice camisinde 25 Nisan Cuma günü meydana gelen saldırıda ölen kişi, her cuma namazı öncesi camiyi temizlemeye gönüllü olarak gelen 24 yaşındaki Aboubakar’dı.
  • Zanlı, Müslüman gençten namaz kılmayı öğrenmek istemiş ve bu sırada saldırı gerçekleşmişti. Zanlı, genç secdeye gittiği sırada 40-50 kez bıçaklayarak olayı sosyal medyada paylaşmıştı.

Zanlının Durumu ve Yargı Süreci

Fransa Başbakanı François Bayrou saldırıyı “İslam karşıtı alçaklık” olarak nitelendirirken, ülkedeki siyasi çevreler ve İslam Kurulu saldırıyı kınamıştı.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, ITerörle Mücadele Savcılığı, zanlının terörist olarak değerlendirilemeyeceğini belirtti ve davaya müdahil olmayacağını açıkladı.

Fransız medyasının saldırıyı başlangıçta “iki Müslüman arasında anlaşmazlık” gibi göstermeye çalıştığını belirten CFCM, bu tür durumların Müslüman topluluğu için tehlike oluşturabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

Saldırının Hatice camisinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildiği ve olayın son derece endişe verici olduğu belirtilmişti.

Kaynak: Haber Linki

Related Posts

Çin, Trump’ı yalanladı: Şi ile telefon görüşmesi yapmadı

Çin Dışişleri Bakanlığı, Şi’nin kendisini aradığını söyleyen Trump’ın bu sözleri üzerine, iki liderin son dönemde telefonda görüşmediğini açıkladı.

Ambulansa yol vermeyen sürücüye ceza

İstanbul Maltepe’de ambulansa yol vermeyen otomobilin sürücüsüne 24 bin 816 lira para cezası kesildi.

Düğün salonunda depreme yakalanan kadın bayıldı

Elazığ’da meydana gelen ve yaklaşık beş saniye süren 4,9 büyüklüğündeki depreme düğün salonunda yakalanan bir kadın bayıldı.

Trump Panama ve Süveyş kanallarından ücretsiz geçiş istiyor

ABD Başkanı Trump, Amerikan ticari ve askeri gemilerinin Panama ve Süveyş kanallarından ücretsiz geçmesi gerektiğini savundu.

Meteorolojiden uyarı üzerine uyarı: Fırtına geliyor

Meteorolojiden Batı Karadeniz ve Marmara için fırtına uyarısı yapıldı. Fırtınanın etkisinin salı günü kaybetmesi bekleniyor.

Özgür Özel, ‘İmamoğlu için pazarlık’ iddialarına yanıt verdi: ‘Dilenecek halim yok’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Hükümetle tutuksuz yargılama pazarlığı” iddialarına “İmamoğlu’nun özgürlüğünü dilenecek halim de yok. Demokrasinin, özgürlüğün pazarlığı mı olur?” diye yanıt verdi. Özel, 1 Mayıs’ta Kadıköy’de olma kararları için de “Bir siyasi partinin işçi sendikalarından rol çalması doğru olmazdı. O nedenle Kadıköy dedik” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir