ABD, gizli casus uçağına füzeleri havada “eriten” bir lazer silahı taktı

ABD’li Silah Şirketi, Casus İnsansız Hava Araçları İçin Lazer Silahını Tanıttı

ABD merkezli bir silah şirketi, casus insansız hava araçlarına monte edilebilen ve füzeleri havada eritmelerine olanak tanıyan, türünün ilk örneği bir lazeri piyasaya sürdü.

General Atomics, Maryland’deki National Harbor’da düzenlenen Sea Air Space 2025 etkinliğinde bu yeni savunma teknolojisini tanıttı. Şirket, otonom istihbarat, gözetleme ve keşif amaçlı insansız hava aracı MQ-9B SkyGuardian‘ı bu lazerle donattı.

Yeni lazer şu anda yaklaşık 25 kilovat enerji üretiyor, bu da küçük hedefleri etkisiz hale getirmeye veya yok etmeye yetiyor. General Atomics, bu sistemi 300 kilovata kadar çıkarabileceğini ve büyük uçakları ve füzeleri etkisiz hale getirebileceğini iddia ediyor.

Lazer, darbeli ve sürekli enerji patlamaları yayabilir ve her türlü ortamda etkili bir şekilde çalışabilir. MQ-9B’nin, İran’ın Şahid ‘kamikaze’ İHA’larına benzer saldırı İHA’larını lazer kullanarak düşürdüğü video görüntüleri etkinlikte paylaşıldı.

Lazerle donatılmış bir insansız hava aracı, küçük saldırı uçaklarını veya seyir füzelerini etkisiz hale getirmek için kullanılabilir ve ABD ordusuna önemli tasarruflar sağlayabilir. Bu savunma sistemi, pahalı ve yeniden kullanılamayan füzelerin atılmasının önüne geçerek binlerce dolarlık maliyetleri engelleyebilir.

Related Posts

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası Bodrum’da yapılacak

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası yarın Muğla’nın Bodrum ilçesinde başlayacak.

Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası’nda ödüller sahiplerini buldu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Üniversite öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı şampiyonada dereceye giren sporculara ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.

Teknolojik güvenli sürüş yatırımı kazaları yüzde 47 azalttı

Trafik Haftası vesilesiyle güvenli sürüşün önemine dikkat çeken GetirAraç, güvenli sürüşe yönelik teknoloji yatırımlarıyla ağır kaza/hasar oranında yüzde 47 iyileşme sağlandığını duyurdu.

Kulaklık takmayı sevmeyenler dikkat! Koltuğa ses sistemi ekleyen cihaz

Ofis ve oyuncu koltuklarıyla uyumlu olan Clio duyuruldu. Kulaklık takmayı sevmeyenlere odaklanan bu cihaz THX Spatial Audio’yu desteklediği gibi 14 saate kadar pil ömrü sunuyor.

Steam’de Mortal Kombat oyunlarına yüzde 90’a varan indirim

Steam’de Mortal Kombat oyunlarına yüzde 90’a varan bir indirim yapıldı.