Borsa’da teknoloji uçtu sanayi çakıldı

Borsa İstanbul’da Teknoloji Yatırımcılarına İlgi Arttı, Altın Fiyatları Yükseldi

Borsa İstanbul’da dalgalı bir seans yaşandı ve BIST 100 endeksi yüzde 0,66 düşüşle günü kapattı. Teknolojiye yönelik ilginin artmasıyla birlikte altın fiyatları da yükselişte.

BIST 100 endeksi güne hafif bir yükselişle başladı ve açılışta 9.136,54 puana kadar çıktı. Gün içinde en yüksek 9.189,46, en düşük 9.032,54 puan seviyeleri görüldü. Kapanışta ise endeks, 60,07 puan kaybederek 9.074,62 puana indi.

BIST 30 endeksi de günü yüzde 0,45’lik düşüşle 9.922,52 puandan tamamladı. Sanayi endeksi yüzde 1,76 değer kaybederken, mali ve hizmetler endeksleri sırasıyla yüzde 0,59 ve yüzde 0,65 düştü. Ancak teknoloji endeksi yatırımcıları memnun etti ve yüzde 2,63’lük artışla dikkat çekti.

BIST 100’de 26 hisse değer kazanırken, 72 hisse değer kaybetti ve 2 hisse neredeyse değişmeden kapattı. En çok işlem gören hisseler arasında Türk Hava Yolları, ASELSAN, Yapı Kredi, Koç Holding ve İş Bankası (C) bulunuyor.

Altın Fiyatları Rekor Seviyede

Küresel piyasalarda altının ons fiyatı saat 18.45 itibarıyla 3.387 dolara yükseldi. Borsa İstanbul Altın Piyasası’nda kilogram altın fiyatı yüzde 0,4 artarak 4 milyon 260 bin liraya yükseldi.

Tahvil Faizlerinde Yüksek Seyir

10 Şubat 2027 vadeli tahvilin basit getirisi yüzde 42,70, bileşik getirisi ise yüzde 47,26’ya ulaştı. Yüksek getiriler tahvil piyasasında dikkat çekiyor ve yatırımcılar Merkez Bankası’nın alabileceği kararlara odaklanmış durumda.

Döviz Kurları ve Petrol Fiyatları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın açıkladığı efektif döviz kurlarına göre dolar alış kuru 38,5290 TL, satış kuru ise 38,6834 TL oldu. Uluslararası piyasalarda euro/dolar paritesi 1,1350, sterlin/dolar 1,3350 ve dolar/yen ise 143,40 seviyelerinde işlem görüyor. Brent petrol fiyatı ise varil başına 61,4 dolardan yüzde 0,8 düşüşle işlem görüyor.

Related Posts

Avrupa borsaları yükselişte: İspanya neden ters köşe?

Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,3 artışla 534,96 puandan, İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,2 yükselişle 8.572 puandan, İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,4 kazançla 38.465 puandan işlem görüyor. İspanya’da IBEX 35 endeksi yüzde 0,4 …

Dış talepte duraklama: Türkiye imalat ihracat endeksinde düşüş!

Nisan ayı itibarıyla Türkiye imalat sektörünün ihracat iklimi, dış talep koşullarındaki ılımlı iyileşmeye işaret ediyor. Ancak bazı pazarlarda üretim daralırken, Orta Doğu bölgesi ekonomik büyüme açısından öne çıkıyor.

ABD’nin ticari ham petrol stokları 2 milyon varil düştü

ABD’nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta önceki haftaya göre 2 milyon varil düştü. Piyasa beklentisi, stokların yaklaşık 2 milyon 500 bin varil azalacağı yönündeydi.

TCMB Başkanı Karahan’dan ‘rezerv kaybı’ açıklaması: 5-2 biten maçın sonunda ”2 gol yedik” demezsiniz; ”3 farkla kazandık” dersiniz

TCMB Başkanı Karahan’dan ‘rezerv kaybı’ açıklaması: 5-2 biten maçın sonunda ”2 gol yedik” demezsiniz; ”3 farkla kazandık” dersiniz

Borsa güne yükselişle başladı: 8 Mayıs 2025 Perşembe Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,54 yükselişle 9.123,90 puandan başladı.

Google’da yeni bir işten çıkarma dalgası daha

Teknoloji devi Google, bu kez satış ve ortaklıklardan sorumlu küresel iş biriminde 200 çalışanla yollarını ayırdı. Şirket geçtiğimiz ay da benzer bir adım atmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir