Fatih Portakal, DEM ve ‘Cumhur’un planlarını anlattı: Pazarlık çetin olacak!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli PKK Lideri Abdullah Öcalan’ı Ziyaret Etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ı ziyaret etmesi sonrasında DEM Parti İmralı adasını ziyaret ederek Meclis’teki diğer partilerle görüşmelere başladı…

Sözcü TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal’dan Yorum

Siyasi gündemin öne çıkan konusu olan ve “yeni paradigma” olarak adlandırılan bu süreç üzerine değerlendirmelerde bulunan Sözcü TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal, planları aktardı.

Yeni “çözüm süreci”nin şekillenmesi ve taraflar arasında yapılacak pazarlıklar konusunda yorum yapan Portakal, Bahçeli’nin “Çözüm yok, süreç de yok. Destek vereceksen gönüllü vereceksin” açıklamalarını hatırlatarak, bu tarz ifadelerin inandırıcılıktan uzak olduğunu vurguladı.

Fatih Portakal, “Pazarlık olacağı açık bir gerçek” ifadesiyle başlayarak, süreçle ilgili sert bir müzakere sürecinin başlayacağını belirtirken, konuların zamanla netleşeceği üzerine konuştu.

Portakal’ın değerlendirmeleri söyle:

  • “Zaten pazarlık konuları yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Zorlu bir pazarlık sürecine girilecek.
  • Bütün ziyaretlerin tamamlanmasının ardından detaylı bir açıklama yapacağız. Şu an soru-cevap kısmına geçmiyoruz. Umarım anlaşılır bir sürece varılır.
  • Pazarlık olmaması imkansız. “Koşulsuz destek verme zamanı” gibi açıklamalar tamamen boş. Gönüllü desteğiniz isteniyor, aksi takdirde devre dışı kalırsınız anlamına geliyor.
  • “Silahların gömülmesi gerekecek ya da silah tutanlar gömülecek” ifadeleri havada kalan sözler. Esasen ciddi bir pazarlık mevcut.
  • Ancak iktidar bu senaryoyu oluştururken sürecin ilerlemeyebileceğini düşünüyor. Muhtemelen öyle olacak, zira yanlış başlandı.
  • Bağlanmamış bir düğmeyle yola çıkıyorlar. Bunu böyle sürdürme şansları yok.

Yakında genel ve siyasi af gibi konular ile Öcalan’ın ev hapsine alınması gibi konular gündeme gelebilir. Ancak süreç düzgün ve şeffaf olmadığından ilerleme ihtimali düşük. Eylem yapılacaksa dürüst ve açık olunmalı, TBMM gözetiminde devam edilmeli.

Ahmet Türk’ün bir yorumu vardı. İsmail Saymaz’a şunları söyledi: “Bugün Ortadoğu’da 50 milyon Kürt nüfusu var ve yüzleri Türkiye’ye dönük. Kendilerini Türkiye’nin bir parçası olarak görüyorlar. Bu durumu kalıcı hale getirmek gerekiyor.”

Ahmet Türk’ün bu sürecin bir kısmı olacağı görülüyor. İlerleyen süreçte İmralı görüşmelerine partilerin üye sağlaması gerektiği de tartışılıyor.”

Related Posts

Trump kararını verdi! Milyonlarca kişi ölüm riski altında

USAID’e ilişkin yapılan bir araştırma, ABD Başkanı Trump’ın USAID bütçesini yüzde 83 azaltma kararı almasını inceledi. Araştırma, ABD’nin yardım kesintileri 14 milyon kişinin ölümüne yol açabileceğini ortaya koydu.

Günlerdir aranıyordu: Cesedi HES kanalında bulundu

Çorum’un Dodurga ilçesinde 3 gündür kayıp olan Ahmet Töremiş’in cansız bedeni HES kanalında bulundu.

İstanbul trafiğinde iki maganda hastası olan kadına kabusu yaşattı

İstanbul trafiğinde iki maganda, hastaneye giden ailenin önünü kesip saldırdı.

Bu marka içecek acilen raflardan kaldırılıyor: Kutularında patlama riski ortaya çıktı

ABD’de ünlü bir içecek markası, aşırı basınç nedeniyle patlama riski taşıyan on binlerce kutu ürünü piyasadan çekme kararı aldı. Raflardan acilen kaldırılan kokteyl, tüm ülkede satılmıştı…

ABD’de küçük uçak düştü: 6 ölü

ABD’nin Ohio eyaletinde küçük bir uçağın düşmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybetti.

Eve gökten ateş topu düştü! 20 ton TNT’lik enerji…

ABD’nin güneyindeki birkaç eyalette yaşayan yüzlerce kişi, gökyüzünde hızla ilerleyen parlak bir ateş topuna tanık oldu. Görgü tanıklarının sosyal medyada paylaştığı görüntülerde ve astronomi kuruluşlarına gönderilen ihbarlarda, ateş topunun gündüz vakti gökyüzünde iz bırakarak ilerlediği görüldü. Alev topunun bir eve düştüğü ve evde hasar meydana geldiği ihbarı yapıldı.