Merkel’le çekildiği ikonik ‘selfie’ ardından ilk kez konuşan Suriyeli Modamani: Karşılaşsam onu hayal kırıklığına uğratmadığımı söylemek isterdim

Angela Merkel ile İkinci Kez Konuşan Suriyeli Mülteci Anas Modamani: “Hayatım Değişti”

T24 Dış Haberler

2015 yılında Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile çekilen ikonik fotoğraf, o dönemde 18 yaşındaki Suriyeli mülteci Anas Modamani için büyük bir dönüm noktasıydı. Modamani, yıllar sonra, Beşar Esad yönetiminin devrilmesinden sonra bu fotoğrafı ve yaşadıklarını anlattı.

Anas Modamani, Suriyeli mültecilerin Almanya’ya kabul edilmesinin arkasında olan Merkel’le tanıştığında kim olduğunu bilmediğini belirtti. Modamani, “Kim olduğumuzu, nasıl olduğumuzu görmek isteyen biri olduğunu düşündüm” dedi ve Merkel’e selfie teklif etti. Ardından Modamani, o anları şöyle anlattı:

“Ona dedim ki: ‘Hadi bir fotoğraf çekilelim’. Bir saniye sonra insanlar haykırıyordu: ‘Anne Merkel’… Ancak daha sonra kim olduğunu öğrendim: Almanya’nın sınırlarını kapatmak yerine Suriye’den gelen mültecileri içeri alma yönündeki tarihî kararın arkasındaki kadın.”


Angela Merkel ve Anas Modamani

Şu anda 27 yaşında olan Modamani, o fotoğrafın sahip olduğu gücü hiç hayal edemeyeceğini belirtti. Fotoğraf, Merkel’in Freedom isimli otobiyografisinde yer aldıktan sonra Modamani, birçok mesaj aldığını ve tarihin bir parçası olmanın keyfini sürdüğünü ifade etti.

Merkel’in Modamani’nin telefonuna gülümseyerek baktığı ve kolunu omzuna koyduğu o anın etkisi Modamani için inanılmazdı. Modamani, Almanya’da video yapımcısı olarak çalışıyor ve Suriye’deki ailesi için artık endişelenmediğini, iki ‘Heimaten’e sahip olmanın tadını çıkardığını söyledi.

Bir aşırı sağcı partinin Suriyelilerin geri dönmesi için bastırmasının kendisini şoke ettiğini belirten Modamani, fotoğrafın aşırı sağcılar tarafından kötü amaçlarla kullanılmasından ve dezenformasyon kampanyalarına alet edilmesinden de bahsetti. Modamani, hayatının o dönemde çok zor geçtiğini ve sosyal medyada yalanlarla mücadele etmek zorunda kaldığını dile getirdi.

Modamani, şubat ayında Ukraynalı sevgilisi Anna ile birlikte Suriye’ye döneceklerini ve ailesini ziyaret edeceğini söyledi. Modamani, Berlin’in kendisi için önemli bir ev olmaya devam edeceğini ve başarıyla kullandığı şansı Merkel’e hayal kırıklığına uğratmadığını gösterdiğini belirtti.

Related Posts

İsrail ordusu İran’ı uyardı: ‘Nükleer tesisleri boşaltın’

İsrail ordusu İran’ı “askeri silah üretim fabrikalarını” boşaltması konusunda uyararak yeni saldırıların sinyalini verdi. İsrail’in askeri sözcüsü Albay Avichay Adraee, uyarıyı sosyal medya platformu X’te İngilizce ve Farsça olarak paylaştı. Adraee …

Köy evinde balkon çöktü: 3 ölü 7 yaralı

Batman’ın Beşiri ilçesi Atbağı Köyü’nde çöken balkonun altında kalan 3 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.

Ankara’da şoke eden olay: 17 yaşındaki genç babasının boğazını keserek öldürdü

Ankara’da 17 yaşındaki Y.D., 55 yaşındaki babası Nihat D.’yi boğazını keserek öldürdü.

Gazze’yle iletişim tamamen kesildi

Soykırımcı İsrail, dün Gazze’nin kalan son fiberoptik kablolarını da vurarak, bölgenin dünyayla iletişimini tamamen kopardı. İşgalci gücün tam bir karartma uygulayarak, yüzde 75’ini işgal ettiği Gazze’de büyük bir katliam yapmasından endişe ediliyor. Gazze’de görev yapan Birleşmiş Milletler yetkilisi Farhan Haq, Gazze’nin dijital altyapısının tamamen çökmesinin, acil servislere ulaşımı, insani yardım koordinasyonunu ve sivillere ulaşan kritik bilgileri etkilediğini kaydetti.

Netanyahu’dan İran halkına: İsrail’in mücadelesi size değil, İran hükümetine karşı

Netanyahu’dan İran halkına: İsrail’in mücadelesi size değil, İran hükümetine karşı

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Yeni Akit ve Zekeriya Say hakkında suç duyurusu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yeni Akit ve gazetenin haber müdürü Zekeriya Say hakkında suç duyurusunda bulundu.