Van’da 6 gazeteci gözaltına alınmıştı… DİSK Basın-İş’ten açıklama!

Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atamasına ilişkin gelişmeleri takip eden 6 gazeteci, polis müdahalesinin ardından gözaltına alındı.

DİSK Basın-İş, gazetecilerin gözaltına alınmasına sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

“MESLEKTAŞLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILSIN”

Açıklamada, gazetecilerin derhal serbest bırakılması çağrısı yapılarak, şunlar kaydedildi:

“Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanması sonrasında belediyeye düzenlenen polis baskınında üyemiz, JINNEWS muhabiri Rabia Önver ile Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Bilal Babat ve Mehmet Güleş, gazeteciler Ruşen Takva, Medine Mamedoğlu ve Behçet Bayhan gözaltına alındı.

Van halkının iradesine yapılan darbeyi halka göstermek için çalışan gazeteciler şiddet uygulanarak gözaltına alındı ve yerlerde sürüklendi. 

Halk iradesiyle seçilmiş kişilere yönelik baskı ve kayyum politikalarının iktidarın bir rutini haline gelmesine ve gazetecilere dönük saldırılara alışmayacağız. Meslektaşlarımız derhal serbest bırakılsın!”

Related Posts

Filistinlileri ‘yeniden yerleştirme’ planı | Gazze’nin güneyindeki bölgeden ayrılmaya izin yok, “Hamas’a üyelik” taraması yapılacak!

Filistinlileri ‘yeniden yerleştirme’ planı | Gazze’nin güneyindeki bölgeden ayrılmaya izin yok, “Hamas’a üyelik” taraması yapılacak!

ABD Kuzey Koreli hacker Hyok’a siber saldırı yaptığı gerekçesiyle yaptırım kararı aldı

ABD, Kuzey Kore merkezli hacker grubu “Andariel” ile bağlantılı olduğunu belirttiği Song Kum Hyok’a, “kötü niyetli siber faaliyetlerde” bulunduğu gerekçesiyle yaptırım uyguladığını açıkladı.

Rusya’dan Trump ve Netanyahu’yu kızdıracak açıklama: ‘Hazırız’ mesajı verdiler

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Lavrov, Brezilya’nın ev sahipliğinde Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 17. BRICS Liderler Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Lavrov, NATO’nun faaliyetlerine …

Orman yangınlarının önünü açacak yasa Meclis’e geliyor

AKP, ormanların, zeytinliklerin, meraların, talanın önünü açan teklifi genel kurula getiriyor. Yeni tesisler, yeni talanlar ve beraberinde yeni yangınları mı getirecek?

DEM Parti heyeti İmralı’ya gitti

DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ile Avukat Özgür Faik Erol’dan oluşan İmralı heyeti, PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası’na gitti.

İsrail’in Lübnan’ın güneyinde bir aracı hedef alması sonucu 1’i ağır 2 kişi yaralandı

Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, araca saldırı Nebatiye kentine bağlı Şakra beldesinde meydana geldi. İsrail’e ait İHA ile düzenlenen saldırıda 2 kişi yaralanırken yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.