Trump’ın destekçilerinden Musk’a ‘sansür’ suçlaması

Elon Musk’ın H-1B Vizelerine Destek Verme Tartışmaları

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın göreve başlamasından sonra Vivek Ramaswamy ile iş insanı Elon Musk’ı Hükümet Verimliliği Bakanlığı (DOGE) görevine getireceği söylentileri, Trump destekçilerinin ciddi tartışmalarına yol açtı. Musk’ın H-1B vizelerine verdiği destek, bazı eleştirmenler tarafından sansür olarak yorumlandı.

Özellikle Silikon Vadisi girişimcilerinden Sriram Krishnan’ın Trump’ın yapay zeka politika danışmanı olarak atanacağının duyurulmasının ardından, Krishnan’ın ABD’deki yeşil kart sınırlamalarının kaldırılması gerektiğini savunması büyük tartışmalara neden oldu. Trump’a destek veren muhafazakar sosyal medya figürü Laura Loomer, Krishnan’ı göreve aday gösterilmesini ‘endişe verici’ olarak tanımladı. Ramaswamy ve Musk da yaptıkları paylaşımlarda, H-1B vizelerinin ABD’nin geleceği için hayati öneme sahip olduğunu vurguladılar ve Amerikan kültürünün bilim ve mühendislik kariyerlerini teşvik etmediğini belirttiler.

Doğrulama Rozetleri Kayboldu

Axios’un haberine göre, Musk’ın ABD’de yetenekli mühendislerin çok az olduğunu söylemesi ve en iyi yeteneklerin işe alınması gerektiğini söylemesi eleştirilere neden oldu. Eleştirenler, bu yorumlarının ardından X’te sansüre uğradıklarını iddia ettiler. Laura Loomer, Gavin Wax ve Owen Shroyer gibi isimler, H-1B vizelerine yönelik eleştirileri sonrasında X platformunda doğrulama rozetlerinin kaybolduğunu belirttiler.

Musk veya X platformu, söz konusu tartışmalarla ilgili resmi bir açıklama yapmamıştır.

AB ile Musk Arasındaki Sansür Tartışması

Elon Musk, geçmişte Avrupa Birliği’nin konuşmaları sansürlememesi karşılığında ceza almayı kabul etmediğini iddia etmiş, bu iddialar AB tarafından yalanlanmıştı. AB Komisyonu’nun İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton, Musk’ın iddialarını yalanlayarak herhangi bir gizli anlaşmanın olmadığını belirtmişti.

AB Komisyonu, X platformuna yönelik bir soruşturmanın sonucunda şirketin Dijital Hizmetler Yasası’nı ihlal ettiği yönünde ön bulgular bulunduğunu açıklamıştı. X platformuna yüzde 6’ya varan para cezaları ve düzeltici önlemler uygulanabileceği bildirilmişti.

Musk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda AB Komisyonu’nun yasadışı bir gizli anlaşma teklif ettiğini iddia etmiş ve X’in bu teklifi kabul etmediğini belirtmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Cumhuriyet tarihinde ilk: Toplamda 17 CHP’li belediyeye operasyon düzenlendi; 12 belediye başkanı tutuklu!

Manavgat Belediye Başkanı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı, Adıyaman Belediye Başkanı ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili de gözaltında

Operasyonların sinyalini geçen hafta vermiş: Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri hedef alan sözleri yeniden gündemde

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere ve Büyükçekmece Başkanvekili Şahin’in de aralarında olduğu 10 isim gözaltına alındı. Öte yandan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca, “rüşvet” soruşturması kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de gözaltına alındı. Gözaltılar sonrası, Erdoğan’ın geçen hafta CHP’li belediyeleri hedef alan sözleri yeniden gündem oldu.

Abdurrahman Tutdere, Zeydan Karalar ve Muhittin Böcek gözaltında… İYİ Parti lideri Dervişoğlu’ndan ‘CHP’ operasyonlarına ilk tepki: ‘Patron çıldırdı!’

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de aralarında bulunduğu son gözaltılara ilişkin, “Siyasi yoruma gerek yok; patron çıldırdı” dedi.

Özgür Özel’den Sözcü’ye destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV ve Halk TV’ye verilen ekran karatma cezalarına tepki gösterdi.

CHP’nin kurultay davasında görevsizlik kararı

Son dakika…. CHP’nin kurultay davasında yeni gelişme yaşandı. İkinci kez görevsizlik kararı verildi.

Milas’ta orman yangını başladı

Muğla’nın Milas ilçesi yakınlarında başlayan makilik yangını orman ve zeytinlik alana sıçradı.