‘Süt’te 56 teşebbüs için ‘rekabet’ soruşturması

Rekabet Kurulu, Süt Sektöründe Fiyat Tartışmalarını İncelemeye Aldı

Rekabet Kurulu, çiğ süt alımı, süt yemi satışı ve paketlenmiş süt ile süt ürünleri üretim ve satışı pazarlarında faaliyet gösteren bazı şirketlerin rekabete aykırı eylemlerde bulunduğu iddialarını değerlendirmek üzere soruşturma başlattı. Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği’nin de bu süreçte yer aldığı belirtiliyor.

Çiğ süt maliyetinin 21 lirayı aşmasına rağmen üreticiye 17.15 lira fiyat uygulandığı ve bu durumun tartışmalara yol açtığı biliniyor. Ayrıca, süt alımı yapan bazı firmaların daha düşük fiyatlara süt satın aldığına dair öne sürülen iddialar da mevcut.

Related Posts

İslam Memiş altından vazgeçti: Elime geçenle onu alıyorum

Geçtiğimiz yıldan bu yana yükseliş eğilimini sürdüren ve rekor üstüne rekor kırarak fiyatını katlayan altın son haftalarda yaşadığı dalgalanma ile soru işaretleri oluşturdu. Uzmanların bir kısmı altının fiyat düzeltmesi yaptığını ifade ederken bir …

Manisa’da asma yaprağı üzüm üreticisine ek gelir sağlıyor

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor.

Otellerde doluluk pandemi sonrasının en düşüğünde

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, mart ayında otellerin doluluk oranı yüzde 26,79’a gerileyerek pandemi sonrası en düşük seviyeyi gördü. Geceleme sayısı da geçen yıla göre düşerken, ziyaretçilerin kalış süresi kısaldı.

Borsa güne yatay başladı: 9 Mayıs 2025 Cuma Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yatay seyirle 9.280,71 puandan başladı.

Mevduat faizleri yeniden yükseldi: Uzmanından vade tavsiyesi

Mevduat faizleri yeniden yükseldi. Bir bankada oran yüzde 53’e çıkarken, 1 milyon TL’nin aylık net getirisi yaklaşık 39 bin 500 TL’yi buldu. Uzmanlara göre, kısa vadeli mevduatlar şu an daha avantajlı.

Hazine gelirini faize yedirdi: Faiz payı yüzde 21’i aştı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, nisan ayında nakit gelirler 1 trilyon lirayı aşsa da, harcamalar 1,2 trilyon lirayı bulunca Hazine 183 milyar 495 milyon TL açık verdi. En büyük kalemlerden biri olan faiz ödemeleri ise 257 milyar liraya dayandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir