‘Soyuz MS-26’ uzay aracı Dünya’ya döndü

Rusya’nın Soyuz MS-26 Uzay Aracı Mürettebatı Güvenli Bir Şekilde Dünya’ya Döndü

Rusya’nın Soyuz MS-26 uzay aracının mürettebatıyla birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan emniyetli bir şekilde Dünya’ya döndüğü bildirildi. Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos’un internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Roscosmos kozmonotları Aleksey Ovçinin ve Ivan Wagner ile NASA astronotu Donald Pettit’i taşıyan iniş modülü, Moskova saatiyle 04.20’de Kazakistan’ın orta kesimindeki Jezkazgan kentinin yakınlarına indi.

Yapılan açıklamada, Soyuz MS-26’nın dönüş için önce uzay istasyonunun Rusya’ya ait bölümü olan Rassvet modülünden ayrıldığı belirtilerek, yörüngeden çıkma ve iniş operasyonlarının planlandığı gibi gerçekleştiği aktarıldı.

Eylül 2024’te istasyona giden mürettebat, 43 uygulamalı bilim deneyini gerçekleştirdi, bir uzay yürüyüşü yaptı ve bir mürettebatlı uzay aracı ile iki kargo uzay aracının kenetlenmesine katıldı.

Görev kapsamında Aleksey Ovçinin üçüncü, Ivan Wagner ikinci ve NASA astronotu Donald Pettit ise dördüncü uzay uçuşunu gerçekleştirdi.

Related Posts

Dünyanın en iyi oyunlarında ‘Türkiye’ imzası görülecek

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, Türkiye’de artık daha geniş kapsamlı, 3-5 yıl kuluçka dönemine ihtiyaç duyan ve piyasada uzun süre kalan oyunları geliştiren şirketlerin sayısının arttığını belirterek, “Artık bunların geliştirilme aşaması tamamlandı ve yakında dünyada en iyi oyunların yeniden Türkiye’den çıktığını göreceğiz.” dedi.

Youtube yapay zekaya teslim oluyor! Yeni özellik sinirleri bozacak

Youtube gelecek olan yapay zeka destekli özellik içerik üreticilerini canını çok sıkacak.

PlayStation 5’inizi böyle kullanıyorsanız sistem her an çökebilir: Uzmandan kritik uyarı

Sony’nin son oyun konsolu PlayStation 5’te (PS5) uzun süredir konuşulan “sıvı metal” kaynaklı donanım sorunları yeniden gündemde. Özellikle ilk nesil PS5 modellerinde ortaya çıkan bu sorun, cihazların zamanla aşırı ısınmasına ve kendiliğinden kapanmasına yol açabiliyor. Cihazı dikey konumda kullanmak, riski artırıyor.

Beyinde yeni çağ! Savaş alanında zihin okuma

Fonksiyonel Yakın Kızılötesi Spektroskopi (fNIRS) teknolojisine dayanan bu sistem, sahadaki bilişsel performansı izleyerek görev güvenliğini ve operasyonel başarıyı artırmayı hedefliyor. Sistem, beynin alın bölgesine yerleştirilen optik sensörler …

Yapay zekaya yöneltilince çevreye en çok zarar veren sorular belirlendi

ChatGPT gibi geniş dil modellerine yazılan her sorgu enerji gerektiriyor ve karbondioksit salımına yol açıyor.

Ağızdaki bakteri miktarı ne kadar mutlu olduğumuzu gösteriyor

NYU’daki araştırmacılar, ruh sağlığı durumuyla ağızda bakteri çeşitliliğinin azalması arasında bağlantı bulduklarını söylüyor.