Prof. Dr. Yakuphanoğlu’ndan ABD Gümrük Vergisi Yorumu: Fırsatlar Var!

Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu’dan ABD Gümrük Vergisi Kararına Yorum

Elazığ’da görev yapan Fırat Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, yaptığı çarpıcı açıklamayla Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’ye karşı uyguladığı yüzde 10 gümrük vergisi kararını değerlendirdi. Yakuphanoğlu, bu durumu yerli teknoloji firmaları için büyük bir fırsat olarak gördüğünü belirterek genç girişimcilere dikkat çekti.

ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı gümrük vergisini yüzde 10 seviyesinde sabit tutması, Yüksek Teknoloji şirketi kurucusu ve aynı zamanda foton teorisini ispatlayan bilim insanı Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu tarafından övgüyle karşılandı. Yakuphanoğlu, Türkiye’den Amerika’ya yapılacak yüksek teknoloji ihracatına önemli bir avantaj sağlayabileceğini ve yerli firmaların rekabet gücünü artırabileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Yakuphanoğlu, Türkiye’deki yüksek teknoloji firmalarının ABD pazarında daha güçlü bir konuma gelmek için harekete geçmeleri gerektiğini belirterek, bu durumun ülke ekonomisine olumlu katkı sağlayacağını dile getirdi. Ayrıca, genç girişimcilere düşük vergi oranlarıyla yurt dışında teknoloji ihracatı yapma fırsatları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Özetlemek gerekirse, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu’nun değerlendirmesiyle Türkiye’de yüksek teknoloji ürünleri üreten firmalar için ABD’nin sabit gümrük vergisi oranı büyük bir fırsat olarak ortaya çıkarken, genç girişimcilere de yeni pazarlara açılma şansı doğduğunu söyleyebiliriz.

BYBIT TR’ye Üye Ol, 1.000 TL Kazan ! Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / RIDVAN YEŞİLIRMAK – Ekonomi

Related Posts

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası Bodrum’da yapılacak

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası yarın Muğla’nın Bodrum ilçesinde başlayacak.

Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası’nda ödüller sahiplerini buldu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Üniversite öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı şampiyonada dereceye giren sporculara ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.

Teknolojik güvenli sürüş yatırımı kazaları yüzde 47 azalttı

Trafik Haftası vesilesiyle güvenli sürüşün önemine dikkat çeken GetirAraç, güvenli sürüşe yönelik teknoloji yatırımlarıyla ağır kaza/hasar oranında yüzde 47 iyileşme sağlandığını duyurdu.

Kulaklık takmayı sevmeyenler dikkat! Koltuğa ses sistemi ekleyen cihaz

Ofis ve oyuncu koltuklarıyla uyumlu olan Clio duyuruldu. Kulaklık takmayı sevmeyenlere odaklanan bu cihaz THX Spatial Audio’yu desteklediği gibi 14 saate kadar pil ömrü sunuyor.

Steam’de Mortal Kombat oyunlarına yüzde 90’a varan indirim

Steam’de Mortal Kombat oyunlarına yüzde 90’a varan bir indirim yapıldı.