Milli Eğitim Bakanı Tekin: Müfredatı Sık Değiştirmeliyiz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Müfredat Değişiklikleri Gerekiyor”

İstanbul – Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimde müfredatın sık sık değişmesi gerektiğini vurgulayarak, “Mimari yapılarımızdan teknolojik altyapımıza kadar her şeyi değiştirmemiz gerekiyor. Eğer bu değişiklikleri yapmazsak çağı yakalayamayız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Üsküdar’da düzenlenen “Geleceğin Eğitimini Yönetmek: Riskler ve İmkanlar” konulu söyleşide önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Akademisi’nin lisansüstü diploma vermediğini belirterek, “… Milli Eğitim Akademisi’nde lisansüstü eğitim veren diploma karşılığı bir kurum değildir. Bu doğru bir uygulama değildir” dedi.

Bakan Tekin ayrıca, eğitimde yapılan değişikliklerin önemli olduğunu vurgulayarak, “Müfredatımızı sık değiştirmeliyiz. Mimari yapılarımızdan tutun teknolojik altyapımıza kadar her şeyi değiştirmemiz gerekiyor. Eğer bu değişiklikleri yapmazsak çağı yakalayamayız. Geleceğin eğitimini şekillendirmek için sürekli güncel kalmalıyız” şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, “Öğretmenlerimiz yeni gelişmeleri takip edebilecekleri bir mekanizmaya ihtiyaç duyuyor. Öğretmenlerimiz pozitif bir profil taşıyor ancak güncel gelişmelere ayak uyduramadıkları takdirde kopukluk yaşanabilir. Bu nedenle öğretmenlerimizin sürekli kendilerini yenilemeleri için destek olmalıyız” dedi.

(OE- GÇ-ÖK-Y)

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ONUR ERDEN – Politika

Related Posts

Haftanın Sanat Rotası: Bu hafta, üç büyük şehirde hangi sanat etkinlikleri var?

Her hafta cuma günü yayımlanan bu ajandada, o hafta İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılacak sanat etkinlikleri derleniyor

CHP’den açıköğretim ücretlerine tepki: Zamlar, dar gelirlilere ek külfet getiriyor

CHP’den açıköğretim ücretlerine tepki: Zamlar, dar gelirlilere ek külfet getiriyor

2025 DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için geri sayım başladı. Peki, 2025 DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

MEB ÜSTÜN BAŞARI BELGESİ ALMA ŞARTLARI VE KOŞULLARI 2025 || Üstün başarı belgesi nasıl alınır? 2024-2025 başarı belgesi kimlere verilir?

Üstün başarı belgesi alma koşulları ve şartları, 2024-2025 ikinci dönem eğitim ve öğretim sona ererken sorgulanıyor. Okullarda ikinci dönem 20 Haziran 2025 Cuma günü sona eriyor. İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde binlerce öğrenci karne heyecanı yaşayacak. Gerekli not ortalamasına ulaşan öğrenciler Takdir ve Teşekkür Belgesi’ni de karneleriyle birlikte alacak. MEB Üstün Başarı Belgesi kimlere verilir sorusunun yanıtı da öğrenci ve veliler tarafından merak konusu oldu. Gerekli şartları yerine getiren öğrenciler ‘Üstün Başarı Belgesi’ ile de ödüllendirilecek. Başarı belgesi verilirken bazı kriterler göz önünde bulunduruluyor. Peki üstün başarı belgesi nasıl alınır? Lisede başarı belgesi kimlere verilir? MEB yönetmeliği detayları…

LGS SINAV SONUÇ TARİHİ 2025 (MEB AÇIKLAMASI) | LGS sonuçları ne zaman açıklanacak, kaç günde açıklanır? LGS sınav sonuçları sorgulama ekranı!

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2025 sorusu, söz konusu sınavın ardından öğrenci ve velilerin yoğunlaştığı konulardan oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından LGS sınavı, 15 Haziran 2025 tarihinde tamamlandı. İki oturum hâlinde yapılan sınavda, öğrencilere sözel alanda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisiyle yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. Sınavın ikinci oturumunda ise öğrencilere matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru yöneltildi.1 milyon 10 bin 916 öğrencinin başvurduğu Liselere Geçiş Sistemi’nde öğrenciler netlerini hesaplamaya başlarken, bir yandan da LGS sınav sonuç tarihine yoğunlaştı. Peki, 2025 LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, kaç günde belli olur? LGS sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, ayrıntılar.

Kısadan Anlat Kısa Film yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Kısadan Anlat Kısa Film yarışmasında ödüller sahiplerini buldu