Melih Geçek kimdir? İSTTELKOM AŞ Genel Müdürü Melih Geçek neden gözaltına alındı?

Melih Geçek Kimdir ve Neden Gözaltına Alındı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İSTTELKOM AŞ Genel Müdürü olan Melih Geçek, bu sabah gerçekleştirilen bir operasyon kapsamında gözaltına alındı. Peki, Melih Geçek kimdir ve neden gözaltına alındı?

Melih Geçek’in Kariyeri

1981 yılında İstanbul’da doğan Melih Geçek, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yönetim bilişim sistemleri alanında yüksek lisans yapmıştır. Bilişim danışmanlığı ve proje yöneticiliği kariyerine devam eden Geçek, birçok uluslararası proje de yer almıştır.

2019 yılında İBB’de Başkan Danışmanlığı ve Teknoloji Koordinatörlüğü gibi önemli görevler üstlenen Geçek, kurduğu teknoloji masasıyla İstanbul’daki teknoloji projelerine liderlik etmiştir.

Melih Geçek Neden Gözaltına Alındı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer şüpheliler hakkında ciddi suçlamalar mevcuttur. Suç örgütü yöneticiliği, rüşvet, dolandırıcılık ve ihaleye fesat karıştırma gibi suçlamalarla ilgili soruşturma devam etmektedir.

Soruşturma kapsamında 53 kişi gözaltına alınmış olup, Melih Geçek de bu şüpheliler arasındadır. Operasyonlar İstanbul, Ankara ve Tekirdağ’da gerçekleşmiştir.

Related Posts

Trump’tan Putin’in ateşkes teklifine destek: “Rusya ve Ukrayna için büyük gün!”

Trump’tan Putin’in ateşkes teklifine destek: “Rusya ve Ukrayna için büyük gün!”

Yeni Papa’dan çarpıcı uyarı: İnsanlığın en büyük tehdidi kapıda

Katolik Kilisesi tarihinde bir ilke imza atılarak ilk kez Amerikalı bir papa seçildi. Robert Francis Prevost, Perşembe günü yapılan seçimle Papa Leo XIV unvanını aldı. Göreve gelir gelmez önemli uyarılarda bulunan yeni papa, insanlığın en büyük tehdidinin kapıda olduğunu söyledi.

Putin Moskova’da Mahmud Abbas’ı konuk etti: İsrail ateşkesi sabote etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı Moskova’da konuk etti. “Bölgede kalıcı barışın, ancak iki halk için iki devlet öngören ve evrensel olarak tanınan uluslararası hukuk temelinde sağlanabileceğine her zaman inandık” diyen Putin, İsrail ve ABD’yi işaret edip, “Gazze Şeridi için varılan ateşkes anlaşması da sabote edildi” diye konuştu. Gazze’de bir ABD yönetimi kurulması fikrini de duyduklarını belirten Abbas ise “Bu fikre de kesinlikle karşıyız ve bunu ABD’lilere de ilettik.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: LGBT denilen sapkın akımların toplumumuzu ifsat etmemesi için gerekli tedbirleri alıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anneyle Güçlü Aile, Aileyle Güçlü Türkiye Programı’nda konuştu.

Sapanca Gölü’nde hareketli dakikalar: Pedallı kanoyla alabora olan 3 kişi kurtarıldı

Sapanca Gölü’nde yunus diye tabir edilen pedallı kanoları alabora olması sonucu boğulma tehlikesi geçiren 3 kişi kurtarıldı.

Ülkeler imzaları attı: Avrupa savaşa hazırlanıyor

Avrupa’da güvenlik dengeleri yeniden şekillenirken, Fransa ile Polonya savunma ve enerji alanlarında tarihi bir iş birliği anlaşması imzalıyor. Anlaşma, nükleer caydırıcılık dahil olmak üzere karşılıklı savunma taahhütleri içeriyor.