Kazakistan’da düşen uçaktan kurtulan Rahimov: Patlama sesi duyduk ama hangi bölgede olduğunu göremedik

Kazakistan’da Düşen Uçaktan Kurtulan Subhonkul Rahimov Şoku Atlattı

Kazakistan’da meydana gelen Azerbaycan Hava Yolları’na ait uçak kazasında hayatta kalan Subhonkul Rahimov, kazayı yara almadan atlattığı için büyük bir şok yaşadığını ifade etti.

Anadolu Ajansı’na konuşan 48 yaşındaki Rahimov, Tacikistan doğumlu olduğunu belirterek, 20 yıldan fazla süredir Rusya’nın Yekaterinburg kentinde yaşadığını ve Rus vatandaşı olduğunu açıkladı.

Uçuş sırasında patlama sesi duyduklarını ancak patlamanın nerede gerçekleştiğini net olarak anlayamadığını dile getiren Rahimov, yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:

Subhonkul Rahimov

“Grozni kentini göremedim. Sis nedeniyle hangi yer üzerinde olduğumuzu kestiremedim. Uykuda olduğum bir anda patlama sesi duydum. Daha sonra uçağın tekrar yükseldiğini hissettim. Gözlerimi açtığımda sadece sis gördüm. Hiçbir şey net değildi. Uçak doğrudan iniş yapamadı. İkinci bir deneme için uçağın iniş yapacağını düşündüm. Bunu Grozni üzerinde gerçekleştireceğimizi tahmin ediyorum. Ancak kesin bir şey söyleyemem.”

Patlama sonrasında oksijen maskelerinin düştüğünü belirten Rahimov, “Uçak parçalanacakmış gibi hissettim. Türbülans yaşandı. Daha sonra uçak bir düzene girdi ve yavaşça inişe geçti. Yolcular sakinleşti. Farklı bir havalimanına gideceğimizi tahmin ettim. Kendimi sakinleştirdim. Bir süre sonra denizi gördük. Hava açıktı” şeklinde konuştu.

Şok Atlattı

Uçuş sırasında dua ettiğini ve Kelime-i Şehadet getirdiğini ifade eden Rahimov, “Uçağa binerken ve iniş yaparken her zaman bu duaları yapıyorum. Sürekli olarak Allah’a ibadet ediyorum. Tüm okumalarımı yaptım. Sonrasında secdede ölmeyi tercih ederim dedim. Ölümün kaçınılmaz olduğunu fark ettim. Allah’ın izniyle hayatta kaldım” şeklinde konuştu.

Kaza anında birkaç kez yerinden zıpladığını ve ardından yangın çıktığını gözlemlediğini aktaran Rahimov, “Olay çok hızlı gerçekleşti. Sonrasında sessizlik hakim oldu. Kurtulduğum için büyük bir şok yaşadım. Hiçbir yaralanmam yoktu. Bu durum beni şaşırttı. Şükürler olsun, benimle birlikte yanımdaki ve arkamdaki yolcular da hayatta kaldı. Koltuğumun numarası 38 idi. Ancak kuyruk kısmında olan uçağın kuyruğu koptu. Ancak bunun nasıl olduğunu anlayamadım” dedi.

Hostesin Cesareti

Uçaktaki hostesi takdir ettiğini belirten Rahimov, “Eğer öldüyse Allah onu cennetine alsın. Azerbaycan Türkçesiyle konuşarak insanları sakinleştirdi. Tüm prosedürleri eksiksiz yerine getirdi. Kritik anlarda insanlarla iletişim kurdu. Kadın olduğuna vurgu yapmak isterim. Hiç korkmadı” diye konuştu.

Kaza sonrasında bilincini kaybetmediğini belirten Rahimov, “Uçaktan çıkmaya çalıştım. Diğer yolcularla birlikte birbirimize yardım ettik. Emniyet kemerlerimizi açıp uçaktan çıkmaya çalıştık. Bir kadına yardım etmeye çalıştım. Ambulans seslerini duydum. Sağlık ekipleri hızla müdahale etti. Kimileri benim uçaktan indiğimi fark etmedi bile. Çünkü etrafta dolaşıyordum. Beni gördüklerinde şaşırdılar” ifadelerini kullandı.

Kaza yerine hızla ulaşan ilk yardım ekiplerine teşekkür eden Rahimov, Kazakistan ve sağlık görevlilerine minnettarlığını dile getirdi.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Erzincan’da Trafik Kazası: 1 Ölü, 4 Yaralı

Erzincan’da devrilen otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Yaşar Güler KKTC’de

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Mutlu Barış Harekatı’nın 51. yıl dönümü için KKTC’ye gitti.

Mustafa Dede’nin Yaratıcı Çözümü

Tokat’ta Mustafa Varol, torunları için traktör römorkunu havuza çevirerek serinleme sağladı.

Şara: “Suriye devleti, ülkedeki tüm azınlıkları ve mezhepleri koruma taahhüdünü sürdürmektedir”

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Süveyda’daki son durumla ilgili ulusa sesleniş konuşması yaptı. Şara, “Dış güçlere bel bağlamak ve Süveyda’yı uluslararası çatışmalarda bir araç olarak kullanmak, Suriye halkının çıkarlarına hizmet etmez; tam tersine, krizi derinleştirir ve ülkenin birliğini tehlikeye atar” dedi.

CHP’li vekilin ailesinin iş yerinde yangın

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın ailesine ait bir iş yerinden yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın ekipler tarafından kontrol altına alındı

Galatasaray yaz kampında Leroy Sane sürprizi

Galatasaray, Avusturya’da gerçekleştireceği yeni sezon öncesi hazırlık kampının kadrosunu duyurdu. Kadroda yeni transfer Leroy Sane yer almadı.