İsrail ordusu, Filistin’in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını açıkladı.
Lübnan’dan İsrail’e atılan füzeler ve havan mermilerinin ardından İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, iki aydır toplanmayan güvenlik kabinesini toplantıya çağırdı.
Toplantının açılışında konuşan Netanyahu, “Düşmanlarımız yanılmasın. Hiçbir iç tartışmamız düşmanlarımıza her zaman her yerde karşılık vermemize engel olmayacak. Hepimiz, istisnasız, bu konuda birlik içindeyiz” dedi.
“Düşmanlarına saldırılarının bedelini ödeteceklerini” belirten Netanyahu, “İsrail halkı, sınandığı zaman bir araya geldiğini, ordusu ve diğer güvenlik birimlerinin ülkesini ve halkını korumak için eylemlerini destekleyeceğini, düşmanlar bir kere daha görecek” diye konuştu.
Netanyahu’nun güvenlik kabinesi toplantısına, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, İsrail Genel Kurmay Başkanı Herzi Halevi, ordu ve diğer güvenlik birimlerinden üst düzey isimler katıldı.
İsrail basını da İsrail’in Lübnan sınırına yakın bölgeleri ile merkez ve Gazze Şeridi çevresindeki saldırı sığınaklarının açılacağını yazdı.
Netahyanu’nun konuşmasının üzerinden yaklaşık 2 saat sonra İsrail ordusu, Gazze’ye saldırı başlattığını duyurdu.
LÜBNAN SINIRINDA UÇAK SESLERİ
İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, açıklamasının ardından Lübnan’ın güneyinde İsrail’e ait savaş uçaklarının sesi yoğun bir şekilde duyulmaya başlandığı belirtildi
İsrail’in Lübnan’a olası bir saldırısını takip etmek için başkent Beyrut’tan gelen birçok gazeteci, güneydeki Sur kentinin El-Kalayla beldesinde civarında beklemeye devam ediyor.
Bölgedeki Anadolu Ajansı ekibi, Lübnan’ın güney semalarındaki savaş uçaklarının yoğun hareketliliğini ve seslerini duymaya başladığını aktardı.
AYRINTILAR GELİYOR…