Dünyanın en iyi oyunlarında ‘Türkiye’ imzası görülecek

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen’den Türkiye Oyun Sektörü Değerlendirmesi

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, Türkiye’nin oyun sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda “hyper casual” olarak tanımlanan basit oyunların dünya genelinde ilgi görmemesine dikkat çeken Tüzgen, Türkiye’de bu tür oyunların geliştirildiği stüdyoların hızla PC ve konsol oyun stüdyolarına dönüştüğünü gözlemlediklerini belirtti.

Türkiye’nin Oyun Sektöründeki Yeri

Tüzgen, İstanbul’un Avrupa’da en fazla oyun stüdyosuna sahip şehirlerden biri olduğunu belirtirken, Türkiye’nin oyun girişimciliği konusunda ciddi bir deneyime sahip olduğunu vurguladı. Tüzgen şunları söyledi: “Türkiye’de artık daha geniş kapsamlı, uzun süre varlığını sürdürebilecek oyunlar geliştiren şirketlerin sayısı artıyor. Bu şirketler dünyada en iyi oyunları üretme potansiyeline sahip ve yakında bu oyunları görmeye devam edeceğiz.”

  • Türkiye’de geliştirilen bir oyunun ABD’deki en büyük teknoloji fuarında tanıtıldığına değinen Tüzgen, bu girişimlerin artarak devam edeceğini belirtti.
  • Bilgisayar oyunlarına karşı ilginin arttığını ve Türkiye’de bu alanda önemli başarıların yakalandığını kaydetti.

Siber Güvenlik Önlemleri

Siber güvenlik konusunda önlemlerin artması gerektiğine değinen Tüzgen, Bilişim Vadisi olarak nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine yönelik programlar düzenlediklerini belirtti.

Tüzgen, Türkiye Yazılım Okulları’nda yazılımcılık eğitimi verildiğini ve öğrencilere siber güvenlik gibi alanlarda uzmanlaşma imkanı sunduklarını söyledi. Bu sayede ülkenin siber tehditlere karşı daha güçlü hale gelmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Eduvence Eğitim Platformu

Tüzgen, Bilişim Vadisi’nde hayata geçirdikleri “Eduvence” platformunun girişimcilere hızlandırma programları için eğitimler verdiğini belirtti. Bu platformun, öğrencilere interaktif ve projeye dayalı eğitim imkanı sunduğunu vurgulayan Tüzgen, Eduvence’nin yurt dışındaki üniversitelerin ilgisini çektiğini ve Türkiye’nin ihraç ettiği bir eğitim platformuna dönüştüğünü söyledi.

Bilişim Vadisi’nin yeni girişimcilik merkezinin Vadi İstanbul şubesinde 4 bin metrekarelik bir kuluçka merkezi kurulacağını da belirten Tüzgen, eğitim ve teknoloji alanındaki atılımlarının ülkenin sınıf atlamasına olan katkısını vurguladı.

Related Posts

Youtube yapay zekaya teslim oluyor! Yeni özellik sinirleri bozacak

Youtube gelecek olan yapay zeka destekli özellik içerik üreticilerini canını çok sıkacak.

PlayStation 5’inizi böyle kullanıyorsanız sistem her an çökebilir: Uzmandan kritik uyarı

Sony’nin son oyun konsolu PlayStation 5’te (PS5) uzun süredir konuşulan “sıvı metal” kaynaklı donanım sorunları yeniden gündemde. Özellikle ilk nesil PS5 modellerinde ortaya çıkan bu sorun, cihazların zamanla aşırı ısınmasına ve kendiliğinden kapanmasına yol açabiliyor. Cihazı dikey konumda kullanmak, riski artırıyor.

Beyinde yeni çağ! Savaş alanında zihin okuma

Fonksiyonel Yakın Kızılötesi Spektroskopi (fNIRS) teknolojisine dayanan bu sistem, sahadaki bilişsel performansı izleyerek görev güvenliğini ve operasyonel başarıyı artırmayı hedefliyor. Sistem, beynin alın bölgesine yerleştirilen optik sensörler …

Yapay zekaya yöneltilince çevreye en çok zarar veren sorular belirlendi

ChatGPT gibi geniş dil modellerine yazılan her sorgu enerji gerektiriyor ve karbondioksit salımına yol açıyor.

Ağızdaki bakteri miktarı ne kadar mutlu olduğumuzu gösteriyor

NYU’daki araştırmacılar, ruh sağlığı durumuyla ağızda bakteri çeşitliliğinin azalması arasında bağlantı bulduklarını söylüyor.

Apple iOS 26 güncellemesi: Android’den esinlenilmiş üç büyük yenilik!

Apple iOS 26 güncellemesi: Android’den esinlenilmiş üç büyük yenilik!