Diyanet’ten ‘Ekmek Yiyin, Doyun’ başlığıyla verilen habere yalanlama

Ekmek İsrafıyla İlgili Yapılan Habere Başkanlıktan Açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün bir gazetede yer alan “Ekmek Yiyin, Doyun” başlıklı habere ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada söz konusu haberin, 2013 yılında Başbakanlık Genelgesi ile başlatılan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” çerçevesinde kaleme alınan “Ülkemizde Ekmek İsrafının Ulaştığı Boyut” başlıklı yazıdan esinlendiği belirtildi.

Belirtilen yazının, 12 yıl önce Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Aylık Fikir ve Araştırma Dergisi’nde yayımlandığı ve daha sonra Başkan Erbaş’ın yazılarından derlenerek 2019’da “Ramazan Günlükleri” kitabında yer aldığı ifade edilen açıklamada, “Haberde yer alan ‘Ali Erbaş, vatandaşa eti ve sebzeyi çok gördü’ gibi ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır ve büyük bir yanlış anlaşma içermektedir. Yazıda böyle bir ifade bulunmamaktadır.” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“12 yıl önce kaleme alınan ve ekmek israfının önlenmesinin önemini vurgulayan yazı, bugün gibi tazeymiş gibi lanse edilerek gerçek dışı bir ifade uydurularak haber başlığı yapılmış ve kamuoyunu yanıltmıştır.

Daha önce de defalarca yanıltıcı ve çarpıtıcı haberler yapan gazetenin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sayın Başkanımızı hedef alarak maksatlı ve kötü niyetli haber yaptığı gözlemlenmektedir. Haberle ilgili yasal işlem başlatılacaktır.”​​​​​​​

Related Posts

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan saldırılar sonrası ilk açıklama: Yanıtımız güçlü olacak ve İsrail’i pişman edecek

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan saldırılar sonrası ilk açıklama: Yanıtımız güçlü olacak ve İsrail’i pişman edecek

Çiftçinin beklediği müjdeli haber geldi: Hasadı bu yıl rekor kıracak

Türkiye’nin en kurak toprakları arasında yer alan Iğdır’da, ilkbahardaki yoğun yağışların etkisiyle bu yıl kayısıda 5 bin ton rekolte artışı hedefleniyor.

Tek tek yazdılar: Manisalılardan Ferdi Zeyrek’e duygulandıran veda

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek için Manisa’da kurulan taziye alanına gelen yurttaşlar, duygularını taziye defterine yazdı. Başkan Zeyrek’e duydukları sevgiyi kaleme döken yurttaşlar, onun Manisa’ya kattığı değerleri, halkla kurduğu sıcak bağları ve geride bıraktığı derin izleri anlattı.

’19 Mart’ ablukası sürüyor: X paylaşımları nedeniyle bir avukata daha soruşturma açıldı

Giresun Espiye Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Mart sürecindeki sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek avukat Sevda Karataş Şahin hakkında soruşturma başlattı. Şahin, savcılık ifadesinde; hukuka aykırı delil kullanıldığını belirterek, ifade ve düşünce özgürlüğünün korunması gerektiğini söyledi.

İsrail’den İran’a “Yükselen Aslan” saldırısı | Devrim Muhafızları Komutanı Selami öldürüldü, İran’da nükleer tesisler, askerî hedefler, komutanlar ve bilim insanları hedef alındı

Saldırı sonrası İsrail’de OHAL ilan edildi. İsrail saldırılarında Tahran yakınlarındaki Natanz nükleer tesisinin iki kez hedef alındığı ancak sızıntı olmadığı bildirildi

İYİ Partili Çömez’den sert tepki: Hukuka uygun ama ahlaka uygun değil

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, tutuklu Gaziosmanpaşa Belediyesi Başkanı CHP’li Hakan Bahçetepe’nin yerine yapılan seçimde AKP’li Eray Karadeniz’in başkan vekili seçilmesine tepki göstererek “Hukuku uygun ama ahlaka, demokratik teamüllere uygun değil” dedi.