Depremle ilgili 42 yasa teklifi Cumhur İttifakı engeline takıldı

İstanbul’daki Son Deprem Türkiye’deki Deprem Gerçeğini Yeniden Gündeme Taşıdı

İstanbul’daki son büyük deprem, Türkiye’deki deprem gerçeği hakkında endişeleri artırdı.

6 Şubat 2023 tarihinden bu yana, muhalefet partileri depremlerle ilgili 539 ayrı soru önergesi verdi. Ne yazık ki, sadece 25’i zamanında yanıtlanırken, 314’ü süresi dolduktan sonra cevaplandı.

Depremlerden sonra alınan önlemlerin yetersiz olduğunu belirten muhalefet, Meclis’e 42 yasa teklifi sundu. Ancak bu teklifler, Cumhur İttifakı’nın engeline takıldı. Ayrıca, muhalefetin 82 ayrı Meclis araştırma önergesi de reddedildi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, muhalefetin önerileri arasında afet bakanlığının kurulması, deprem kuşağındaki belediyelerin bütçelerinin artırılması ve deprem dairesi başkanlıklarının oluşturulması gibi konular yer aldı. Ancak tüm bu öneriler reddedildi.

Deprem öncesi ve sonrasında alınan tedbirlerin yetersiz olduğu eleştirileri, özellikle 6 Şubat depreminin ardından daha da yoğunlaştı.

Related Posts

Ümraniye’de kadın cinayeti: Sokakta başından vurularak öldürüldü

İstanbul Ümraniye’de bir kadın başından vurularak öldürüldü. Şüpheli, olayın ardından teslim oldu.

Özgür Özel: Mahkemede Ümit Özdağ’ın yanına oturacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cezaevindeki Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın yargılandığı davanın duruşmasına katılacağı için Salı günü TBMM grup toplantısı yapmayacaklarını duyurdu.

Okulda öğretmeni döven iki çocuk tutuklandı

Samsun’da okulda öğretmene bıçak çekip döven iki çocuk çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

AB sınır koruma ajansından Yunanistan’a uyarı

Avrupa Birliği’nin sınırlarının korunmasından sorumlu ajansı Frontex, göçmenlere tutumu sebebiyle Yunanistan’a uyarıda bulundu.

Moskova doğruladı: Azerbaycan’da Rusya-Suriye görüşmesi

Rusya Yabancı İstihbarat Servisi Direktörü Naryshkin, geçen hafta Bakü’de düzenlenen bir konferansın marjında Suriyeli üst düzey bir yetkiliyle görüştüğünü açıkladı.

CHP’li Bağcıoğlu: Rant için imara açılan her askeri alan, deprem sonrası vatandaşın toplanma alanının kaybıdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Marmara Denizi’nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada, olası İstanbul depremine yönelik hazırlıkların yetersiz olduğunu belirterek, “2009 yılında İstanbul’da 15 bin 304 hektar alan ‘Askeri Statüde’ idi. 2023 yılı itibarıyla bu alanların yüzde 46’sı, yani yaklaşık yarısı, ‘Askeri Alan ve Askeri Güvenlik Bölgesi’ statüsünden çıkarıldı. Bu, yaklaşık 10 bin adet futbol sahasına ya da altı Gaziosmanpaşa ilçesi büyüklüğünde bir alana denk geliyor. Rant için imara açılan her askeri alan, deprem sonrası vatandaşın toplanma alanının kaybıdır. Bu, sadece kent dokusunun değil, aynı zamanda insan hayatının da riske atılmasıdır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir