Bakan Kacır’dan, 80 yaşındaki kadın besiciye süt sağım makinesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Erzincan’ın Gümüştarla köyünde yarım asırdır hayvancılık yapan Dilber Çataltepe‘ye süt sağım makinesi hediye etti. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Osman Demirdöğen‘in teslim ettiği makineyi alan Çataltepe, inekleri sağımının artık daha kolay olacağını söyledi.

Erzincan’a 10 kilometre uzaklıktaki Gümüştarla köyünde yaşayan 4 çocuk annesi Dilber Çataltepe, eşini kaybettikten sonra ailesini geçindirmek üzere hayvancılık yapmaya başladı. Köyünde çalışıp çocuklarını büyüten Çataltepe, ilerleyen yaşına rağmen 21 ineğin bakımıyla uğraşıyor. Sabah erken saatlerde çalışmaya başlayan Çataltepe, ineklerinin bakım ve beslenmesini yaptıktan sonra diğer işleriyle ilgileniyor.

Erzincan’daki kadın ve gençlere örnek olan Dilber Çataltepe’ye, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, süt sağım makinesi hediye etti. Bakan Kacır’ın gönderdiği makineyi Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Osman Demirdöğen, Gümüştarla köyünde ziyaret ettiği Çataltepe’ye teslim etti.

Çataltepe’nin yaşantısıyla herkese örnek olduğunu belirten Demirdöğen, “DAP Bölge Kalkınma İdaresi olarak bölgedeki üreticileri desteklemeye, onların işlerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Dilber Teyze’nin hayvancılık yapması ve 21 hayvana bakmasıyla ilgili basına yansıyan haberler üzerine Sayın Bakan’ımız, süt sağım makinesini hediye olarak gönderdi. 7’den 70’e bütün üreticileri desteklemek adına süt sağım makinesini Dilber Teyze’ye hediye ediyoruz ” diye konuştu.

“Kimseye muhtaç olmadım” 

Eşinin ölümünden sonra da hayvancılığı sürdürdüğünü belirten Dilber Çataltepe, 21 ineği olduğunu, 3 boğayı kesime göndereceğini ifade ederek, “30 yaşında eşimi kaybettikten sonra hayvancılığı hiç bırakmadım. Hiçbir zaman yokluk görmedim, kimseye de muhtaç olmadım. Çocuklarımı büyüttüm. Şimdi bir oğlum ve gelinim benimle birlikte hayvancılık yapıyor. Gençlere de hayvancılığı yapmalarını tavsiye ediyorum ” dedi.

Bakan Kacır’a hediyesi için teşekkür eden Çataltepe, 21 ineği elle sağmanın zor olduğunu belirterek, artık işlerinin daha da kolaylaşacağını bildirdi. (DHA)

 

Related Posts

Filistinlileri ‘yeniden yerleştirme’ planı | Gazze’nin güneyindeki bölgeden ayrılmaya izin yok, “Hamas’a üyelik” taraması yapılacak!

Filistinlileri ‘yeniden yerleştirme’ planı | Gazze’nin güneyindeki bölgeden ayrılmaya izin yok, “Hamas’a üyelik” taraması yapılacak!

ABD Kuzey Koreli hacker Hyok’a siber saldırı yaptığı gerekçesiyle yaptırım kararı aldı

ABD, Kuzey Kore merkezli hacker grubu “Andariel” ile bağlantılı olduğunu belirttiği Song Kum Hyok’a, “kötü niyetli siber faaliyetlerde” bulunduğu gerekçesiyle yaptırım uyguladığını açıkladı.

Rusya’dan Trump ve Netanyahu’yu kızdıracak açıklama: ‘Hazırız’ mesajı verdiler

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Lavrov, Brezilya’nın ev sahipliğinde Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 17. BRICS Liderler Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Lavrov, NATO’nun faaliyetlerine …

Orman yangınlarının önünü açacak yasa Meclis’e geliyor

AKP, ormanların, zeytinliklerin, meraların, talanın önünü açan teklifi genel kurula getiriyor. Yeni tesisler, yeni talanlar ve beraberinde yeni yangınları mı getirecek?

DEM Parti heyeti İmralı’ya gitti

DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ile Avukat Özgür Faik Erol’dan oluşan İmralı heyeti, PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası’na gitti.

İsrail’in Lübnan’ın güneyinde bir aracı hedef alması sonucu 1’i ağır 2 kişi yaralandı

Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, araca saldırı Nebatiye kentine bağlı Şakra beldesinde meydana geldi. İsrail’e ait İHA ile düzenlenen saldırıda 2 kişi yaralanırken yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.