Babacan’dan ”çatı grubu” açıklaması: Türkiye’ye yepyeni bir iş birliği modeli kazandırmayı arzu ediyoruz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan Önemli Açıklamalar

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi arasında TBMM’de yeni bir grup kurma çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Babacan, “Heyetlerimiz bugün de bir araya geldiler, toplandılar. Bu önümüzdeki süreçte de bu toplantılar devam edecek. Yani biz şu an itibarıyla bu meseleye olumlu bakıyoruz ve Türkiye’ye yepyeni bir modeli, yepyeni bir iş birliği modelinde kazandırmayı arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeneroğlu’nun istifasına Babacan’dan ilk açıklama: AK Parti’ye katılacak herhangi bir arkadaşımız olmaz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, SZC TV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Babacan, TBMM’de Saadet-Gelecek Grubu’nun düşmesinin ardından Gelecek Partisi, Saadet Partisi ile DEVA Partisi arasında TBMM’de yeni bir grup kurma çalışmalarına ilişkin detayları paylaştı. Ali Babacan, “Eylül ayından itibaren biz aslında diğer siyasi partilerle görüşmeye başladık. Öncelikle Saadet Partisi ile çalışmalarımız belli bir noktaya gelmişti. Daha sonra Gelecek Partisi ile çalışmalar belli bir aşamaya gelmişti. Salı günü, Nedim Yamalı’nın istifasından sonra zaten olgunlaşmış bir çalışmayı artık hayata geçirmeyle ilgili bir prensip kararı aldık. Yani dün üç genel başkan öğlen saatlerinde bir araya geldik. Sayın Davutoğlu ve Sayın Arıkan ve ben üçlü bir araya geldik. Zaten üzerinde epeydir çalıştığımız kadrolarımızın da üzerinde çalışıp bir çerçeve oluşturduğu bir modeli hayata geçirmeyle ilgili prensip kararı aldık.” şeklinde ifadeler kullandı.

‘Önümüzdeki süreçte toplantılar devam edecek’

Prensip kararını açıklayan Babacan, “Prensip kararı şu demektir, yani ‘karar aldık bitti’ demek değil. Yani prensipte dedik ki ‘böyle bir model artık uygun.’ Bu model üzerinde çalışmaya devam edelim kararı aldık. Henüz son noktayı koyup işi bağlamış değiliz. Heyetlerimiz bugün de bir araya geldiler, toplandılar. Bu önümüzdeki süreçte de bu toplantılar devam edecek. Bu çatı grup formülünü biraz ete kemiğe büründürmeye ilgili de bir çalışmaya devam edecek arkadaşlarımız. Bizim kendi partimiz içerisinde bazı iç süreçlerimiz var. Diğer partilerin kendi işlerinde yapmaları gereken istişare süreçleri var. Nihayetinde bu partilerin kendi iç süreçlerini tamamlayıp, dediğim noktaya getirip, ondan sonra dönüp nihayet kararları oluşturup ilerlememiz gerekiyor. Yani biz şu an itibariyle bu meseleye olumlu bakıyoruz ve Türkiye’ye yepyeni bir modeli, yepyeni bir iş birliği modelinde kazandırmayı arzu ediyoruz.” şeklinde devam etti.

Related Posts

İsrailli sağcı bakanlara ağır yaptırım: Banka hesapları donduruldu

İngiltere ve müttefikleri, Gazze savaşındaki tutumları nedeniyle İsrailli bakanlar Ben-Gvir ve Smotrich’e yaptırım kararı aldı. Mal varlıkları dondurulan ve seyahat yasağı getirilen bakanlara Tel Aviv sert tepki gösterdi.

Fransa’da okulda bıçaklı saldırı! Macron’dan ilk açıklama

Fransa’nın doğusundaki bir okulda, bir öğrenci tarafından bıçaklanan öğretmen yardımcısı, aldığı yaralar sonucu hayatını kaybetti. AFP’ye konuşan soruşturmaya yakın bir kaynak, 31 yaşındaki kadının yaşamını yitirdiğini doğruladı.

Son dakika… Avusturya’da okulda dehşet! En az 1 ölü

Avusturya’da, bir okula düzenlenen silahlı saldırıda en az 1 kişi hayatını kaybetti.

Dışişleri’nden ‘Madleen’ açıklaması: Her türlü desteği sağlıyoruz

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Gazze’ye insani yardım taşıyan ve İsrail tarafından alıkonulan “Madleen” adlı gemide bulunan vatandaşlara her türlü konsüler desteği sağladığını ve süreçle ilgili vatandaşların yakınlarının bilgilendirildiğini bildirdi …

Bakan Ali Yerlikaya’nın ‘Aybüke Yalçın’ paylaşımındaki fark gündem oldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2017 yılında Batman’da PKK’li teröristlerin saldırısında yaşamını yitiren öğretmen Aybüke Yalçın’ı anmak için sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yerlikaya’nın bu yılki paylaşımında geçen yıl kullandığı bir ifadeye yer vermemesi sosyal medya kullanıcılarının dikkatinden kaçmadı.

Trump’ın politikaları sokağa döktü… Los Angeles niye yanıyor

Trump yönetiminin sert göçmen karşıtı politikalarını protesto etmek için sokağa dökülen binlerce gösterici Los Angeles sokaklarını savaş alanına çevirdi. ABD Başkanı’nın olayları yatıştırmak için Ulusal Muhafızları sevk kararı ise tansiyonu daha da yükseltti.