AKP’li belediyelerin zabıta ilanlarında “ilahiyatçı” ısrarı

İstanbul’da bulunan AKP’li Sultanbeyli Belediyesi’nin geçen günlerde açtığı “ilk defa atanmak üzere zabıta memuru alım ilanı” dikkati çekti. Aranan niteliklerde adayın en az birinden mezun olması şartıyla gıda kalite kontrolü, yerel yönetimler, gıda teknolojisi ve birçok ön lisans programı sıralanırken bunların arasında “ilahiyat” da yer aldı.

Cumhuriyet’ten Mert Öner’in haberine göre, daha önce farklı AKP’li belediyelerde de açılan zabıta memuru atama ilanlarında “ilahiyat” veya “İslami ilimler” programlarından mezun adaylar arandığı ortaya çıktı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi 2021’de açtığı yedi kontenjanlı bir zabıta memuru ilanında Arapça öğretmenliği, Arapça mütercimtercümanlık veya ilahiyat fakültesi mezunu olma şartı aradı.

2023’te, o dönem yönetimi AKP’de olan Sancaktepe Belediyesi’nde açılan bir zabıta ilanına göre ise ilahiyat mezunlarının başvurabildiği 28, İslami ilimler mezunlarının başvurabildiği ise 18 kontenjan bulunuyor.

AKP’li Fatih Belediyesi ise geçen ay açtığı ilanda, ilahiyat ve İslami ilimler mezunu memur adaylarının da başvurabileceği 10 zabıta memuru kontenjanı ayırdı.

Konya Meram Belediyesi de 2024 yılında ilahiyat mezunlarının da başvurabildiği 10 zabıta memuru kontenjanı için ilan açtı.

 

 

Related Posts

Kremlin: Rus heyeti 15 Mayıs’ta İstanbul’da olacak ve Ukrayna tarafını bekleyecek

Kremlin: Rus heyeti 15 Mayıs’ta İstanbul’da olacak ve Ukrayna tarafını bekleyecek

CHP’li vekilin scooterı ‘makam aracı’ oldu

‘Tasarruf’a rağmen makam araçlarına ayrılan bütçe tartışmalara neden olurken CHP’li vekilin scooterı ise ‘makam aracı’ oldu.

Trump Suudi Arabistan’da! İkram edilen içeceği içmedi

ABD Başkanı Donald Trump, 13-16 Mayıs tarihlerini kapsayan Orta Doğu ziyaretinin ilk durağı olarak Suudi Arabistan’a geldi. Bu ziyaret, Trump’ın başkanlık dönemindeki ilk resmi yurt dışı seyahati olma özelliğini taşıyor. Suudi Arabistan Veliaht …

Trump’tan Putin’in ateşkes teklifine destek: “Rusya ve Ukrayna için büyük gün!”

Trump’tan Putin’in ateşkes teklifine destek: “Rusya ve Ukrayna için büyük gün!”

Yeni Papa’dan çarpıcı uyarı: İnsanlığın en büyük tehdidi kapıda

Katolik Kilisesi tarihinde bir ilke imza atılarak ilk kez Amerikalı bir papa seçildi. Robert Francis Prevost, Perşembe günü yapılan seçimle Papa Leo XIV unvanını aldı. Göreve gelir gelmez önemli uyarılarda bulunan yeni papa, insanlığın en büyük tehdidinin kapıda olduğunu söyledi.

Putin Moskova’da Mahmud Abbas’ı konuk etti: İsrail ateşkesi sabote etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı Moskova’da konuk etti. “Bölgede kalıcı barışın, ancak iki halk için iki devlet öngören ve evrensel olarak tanınan uluslararası hukuk temelinde sağlanabileceğine her zaman inandık” diyen Putin, İsrail ve ABD’yi işaret edip, “Gazze Şeridi için varılan ateşkes anlaşması da sabote edildi” diye konuştu. Gazze’de bir ABD yönetimi kurulması fikrini de duyduklarını belirten Abbas ise “Bu fikre de kesinlikle karşıyız ve bunu ABD’lilere de ilettik.” ifadelerini kullandı.