Ahmet Özer, 7 ay sonra ilk kez hakim karşısında

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer Hakim Karşısına Çıktı

30 Ekim 2024 tarihinde gözaltına alınan ve tutuklanarak görevden alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, yaklaşık 7 ay sonra Silivri’de hakim karşısına çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Özer hakkında “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Duruşma saat 10.30’da başladı ve jandarma eşliğinde salonuna getirilen Özer, alkışlarla karşılandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki heyet, İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ve birçok vatandaş da duruşmayı takip etti. Özer savunmasında, “Ben bir bilim insanıyım, böyle bir insan terör örgütüne iradesini teslim eder mi?” şeklinde ifadeler kullandı.

Related Posts

48 milletvekili Öcalan umut hakkı ve ev hapsini görüşecek

TBMM’deki çözüm komisyonunun ana gündemi “Artık devletle doğrudan ben muhatabım” diyen terör örgütü elebaşı Öcalan olacak. Kayyum uygulaması da komisyonda görüşülecek.

Fenerbahçe için taraftarları havalimanına akın ettirecek transfer iddiası: Real Madrid’den şartlı onay!

Transferin hareketli ekibi Fenerbahçe’de sıcak günler yaşanıyor. Sarı-lacivertliler için flaş bir iddia gündeme geldi.

İzmir’de suikast son anda engellendi: 200 bin liraya vuracaktı

Suç örgütü lideri Barış Boyun’la ilgili davaya bakan avukat A.B.’ye suikast hazırlığındaki bir kişi gözaltına alındı.

Kamyon refüjdeki ağaçlara çarpıp devrildi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, kum yüklü kamyon refüjdeki ağaçlara çarpıp devrildi.

Antalya’da hasta taşıyan ambulans kaza yaptı: Yaralılar var

Antalya’nın Kumluca ilçesinde hasta nakleden ambulans, önce bir otomobile ardından da kamyonete çarptı. Kazada ambulans sürücüsü ile iki sağlık görevlisi yaralandı.

Kaçak bungalovlar yıkıldı: Ortalık karıştı

Batman’da kaçak 56 bungalov ve hobi evi yıkıldı. Yıkım sırasında ev sahipleriyle güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı.