Adalet Bakanı Tunç’tan Narin Güran cinayeti açıklaması: Gerekçeli karar ortaya çıkınca, tartışmalar son bulacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Narin Güran Cinayeti Detaylarıyla Aydınlatılacak

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşanan Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Gerekçeli karar ortaya çıktıktan sonra, kamuoyunda bazı tartışmaların son bulacağını umuyoruz. Gerekçeli kararda, hangi delillerin hangi suçlamaları desteklediği daha net bir şekilde görülecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Narin Güran, 21 Ağustos’ta kaybolduktan sonra cesedi 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde bulunmuştu. Bu olayla ilgili olarak annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran, amcası Salim Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Cinayetin zanlısı olarak Nevzat Bahtiyar öne çıktı ve mahkeme tarafından cezalandırıldı.

Adalet Bakanı: Deliller Katilleri Ortaya Çıkardı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sabah Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamalarda, cinayetle ilgili yapılan soruşturmanın detaylarını paylaştı. Tunç, “Soruşturma sürecinde tüm deliller toplandı, DNA testleri, kamera kayıtları ve HTS verileri gibi her türlü delil kullanıldı. Mahkeme de bu delilleri titizlikle inceledi ve sonuca vardı. Ortaya çıkan deliller, sanıkların suçlarını açıkça ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı, mahkemenin verdiği kararın milletin vicdanını tatmin ettiğini belirterek, “Ancak gerekçeli kararın açıklanmasını bekliyoruz. Mahkeme başkanı ve üyeleri delilleri inceleyerek kararlarını verdiler. Gerekçeli kararın açıklanmasıyla, tartışmaların son bulacağını umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

Delil Karartma Soruşturması Sürüyor

Bakan Tunç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın delil karartma konusunda yürüttüğü ayrı soruşturmada 8 kişinin tutuklandığını belirtti. “Delillerin karartılmasıyla ilgili ciddi tespitler yapıldı. Bu soruşturma da titizlikle devam ediyor ve gerekli adımlar atılacaktır” ifadelerini kullandı.


Annem Ankara: Ne dönem ne de Ankara dizisi olabiliyor!

Related Posts

Elazığ’da feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde otomobilin devrilmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Ömer Çelik’ten Leman Dergisi’ndeki skandal karikatüre tepki: ‘Hesap edilmemiş olamaz’

AK Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Ömer Çelik, ‘Leman’ adlı sözde derginin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i hedef alan skandal karikatürü hakkında “Ortaya çıkacak tepkilerin hesap edilmemiş olduğunu düşünmüyoruz. Bize göre İslam düşmanlığı yapan bir nefret suçudur bu” açıklamasında bulundu. Temmuz ayının ikinci haftasında terör örgütü PKK’nın silah bırakma görüntülerinin geleceği iddiasına da cevap veren Çelik “Artık günler içinde gerçekleşeceği bir aşamaya geldik.” ifadelerini kullandı.

Trump duyurdu: İsrail 60 günlük ateşkes önerisini kabul etti

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in 60 günlük geçici ateşkes önerisini kabul ettiğini ve Katar ile Mısır’ın Hamas’a nihai teklifi ileteceğini açıkladı. Trump, “Savaşı sona erdirmek için tüm taraflarla çalışacağız” dedi.

Trump kararını verdi! Milyonlarca kişi ölüm riski altında

USAID’e ilişkin yapılan bir araştırma, ABD Başkanı Trump’ın USAID bütçesini yüzde 83 azaltma kararı almasını inceledi. Araştırma, ABD’nin yardım kesintileri 14 milyon kişinin ölümüne yol açabileceğini ortaya koydu.

Günlerdir aranıyordu: Cesedi HES kanalında bulundu

Çorum’un Dodurga ilçesinde 3 gündür kayıp olan Ahmet Töremiş’in cansız bedeni HES kanalında bulundu.

İstanbul trafiğinde iki maganda hastası olan kadına kabusu yaşattı

İstanbul trafiğinde iki maganda, hastaneye giden ailenin önünü kesip saldırdı.