BM’den İsrail’in gazetecileri öldürmesine tepki

BM İnsan Hakları Ofisi, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, saldırının gazetecilerin çadırlarına düzenlendiğini belirterek, “İsrail ordusunun uluslararası insancıl hukuku ciddi şekilde ihlal ederek, çadırlarına düzenlediği saldırıda 6 Filistinli gazeteciyi öldürmesini kınıyoruz.” ifadesine yer verdi.

Açıklamada, İsrail’in, gazeteciler dahil tüm sivillere saygı göstermesi ve onları koruması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, “7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de en az 242 Filistinli gazeteci öldürüldü. Tüm gazetecilerin Gazze’ye derhal, güvenli ve engelsiz erişiminin sağlanmasını talep ediyoruz.” değerlendirmesi yapıldı.

BM, uluslararası insancıl hukuka uyulması gerektiğini hatırlatarak, gazetecilerin görevlerini güven içinde yapabilmeleri için gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

İsrail ordusunun dün akşam Gazze kentindeki Şifa Hastanesi yakınlarında gazetecilerin kaldığı çadıra düzenlediği saldırıda, Al Jazeera muhabirleri Enes eş-Şerif ve Muhammed Kurayka’nın da aralarında bulunduğu 5 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Related Posts

Berke Özer Lille’de

Eyüpspor’un genç kalecisi Berke Özer, Lille ile sözleşme imzalamak için Fransa’ya uçtu.

Hatay’da dün çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

Bademli ve Yukarıbucak mahalleri arasındaki ormanlık alanda, dün akşam saatlerinde çıkan yangını söndürmek için bölgeye sevk edilen ekipler, sabah saatlerine kadar alevlere karadan müdahale etti. Engebeli arazi şartlarından dolayı ulaşım zorluğu …

Polonya’nın F-16 filosunun modernizasyonu için 3,8 milyar dolarlık anlaşma imzalandı

Polonya’nın F-16 filosunun modernizasyonu için 3,8 milyar dolarlık anlaşma imzalandı

Türkiye’nin en yüksek binasıydı: Ne halden ne hale geldi!

Mersin’in simgelerinden biri olan Metropol, Türkiye’nin ilk gökdeleni unvanıyla tarihe geçti. Ancak 175 metrelik bu dev yapı, yıllar içinde beklenen ticari canlılığı yakalayamadı ve kaderine terk edilen projeler arasında yerini aldı.

Zelenski’den Berlin’e sürpriz ziyaret

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Almanya Başbakanı Friedrich Merz’in daveti üzerine yapılacak video konferans görüşmesi için Berlin’e gitti.

İsrail ordusu yeni saldırıya onay verdi

Gazze Şehri için tam işgal kararı alan İsrail, Gazze Şeridi’nde saldırıları yoğunlaştıracak.