İzmir’de suç örgütü lideri Barış Boyun’un avukatına suikast girişiminde bulunan şüpheli, polis tarafından yakalandı.
11 Temmuz’da Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan bir ihbar sonucu Soğukkuyu Mahallesi’nde giyimini değiştirip maske takan bir kişinin olduğu bildirildi.
Polis ekipleri ihbar üzerine bölgeye ulaştıklarında 19 yaşındaki Arda G.’yi gözaltına aldılar.
Şüphelinin üzerinde yapılan aramada bir tabanca, beş fişek, üç maske, bir cep telefonu ve 4 bin lira nakit para ele geçirildi.
Polisin soruşturması sonucunda Arda G.’nin amacının suç örgütü lideri Barış Boyun’a davaya bakan Avukat A.B.’yi vurmak olduğu belirlendi.
Şüphelinin suç örgütü olan “Aksaray Daltonlar” üyesi olduğu ve kasten yaralamadan kaydının bulunduğu da ortaya çıktı.
Arda G.’nin avukatı öldürmek için 200 bin liralık anlaşma yaptığı ve daha sonra başka bir kişiyi vurmak için ayrıca 1 milyon lira ödeneceği tespit edildi.
Şüphelinin cep telefonundan yapılan incelemede suikast planıyla ilgili detaylar bulundu.
Azmettiricinin, şüpheliye avukatın fotoğrafını ve adres bilgilerini göndererek saldırı hazırlıklarını organize ettiği ortaya çıktı.
Arda G.’nin saldırıdan bir gün önce keşif yaparak planı gerçekleştirmeye hazırlandığı belirlendi.
Adliyeye sevk edilen Arda G. tutuklanırken, azmettiriciyi yakalama çalışmaları devam ediyor.