Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani Ukrayna mevkidaşı ile görüştü

Ukrayna Dışişleri Bakanı: Suriye’ye Yardımlar Artacak

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, yaptığı açıklamada, “Yeni Suriye’de Sayın Bakan Sybiha’ya hoş geldiniz diyorum. Suriye bugün tüm Arap ve yabancı heyetleri memnuniyetle karşılıyor. Suriye yeni tarih yazıyor, yeni ilişkiler kuruyor. Eski rejim döneminden kalma bir kopukluk sayfasını kapatıyor.” dedi.

Şeybani, Suriye ve Ukrayna halklarının benzer tecrübeleri paylaştığını belirterek, “Ukrayna ile siyasi, ekonomi ve toplumsal alanlarda işbirliğimiz olacak. Bilimsel alanda da Ukrayna ile ilişkilerimiz yeniden kurulacak.” şeklinde konuştu.

Suriye’nin fiili yöneticisi Ahmed el-Şara ile de görüşen Sybiha, Salı günü gelmesi beklenen un sevkiyatının ardından Ukrayna’nın Suriye’ye daha fazla gıda yardımı yapacağını dile getirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, bugün Şam’da yeni yönetimin lideri Ahmed Şara ile resmi temaslarda bulunmuştu.

Related Posts

Özgür Özel ve Mansur Yavaş Ferdi Zeyrek’in bulunduğu hastaneyi ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, elektrik akımına kapılarak hastaneye kaldırılan Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek’in bulunduğu hastaneyi ziyaret etti.

Pakistan’da bayram namazı

Güney Asya ülkesi Pakistan’da Kurban Bayramı bugün başladı. Müslümanlar, bayram namazını kılmak üzere camilere ve açık alanlara akın etti. Sind eyaletine bağlı Karaçi kentinde Müslümanlar, Bilal Camii’nin dolup taşması nedeniyle bayram namazını …

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor

Elektrik çarpması sonucu kalbi duran ve yapılan kalp masajıyla 70 dakika sonra nabzı gelen 48 yaşındaki Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.

Japonlar Ay’a giderken yolda kaldı

Japonya merkezli uzay girişimi ispace, Ay yüzeyine iniş yapma hedefiyle yola çıktığı ikinci görevinde de başarısız oldu.

İmamoğlu: Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük adalet, demokrasi ve haysiyet mücadelesini veriyoruz; asla vazgeçmeyeceğiz!

İmamoğlu: Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük adalet, demokrasi ve haysiyet mücadelesini veriyoruz; asla vazgeçmeyeceğiz!

Minibüsü seyir halindeyken alev aldı; o anlar kamerada

Antalya’da seyir halindeyken motor kısmından dumanlar yükselen belediyeye ait minibüs bir anda alev topuna döndü. Yangına müdahale etmeye çalışan sürücü yaralanırken, içinde yolcu bulunmayan araç dakikalar içinde hurdaya döndü. O anlar çevredekiler tarafından cep telefonuyla kaydedildi.