Espiye Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Mart’ta yaptığı X (Twitter) paylaşımlarını gerekçe göstererek avukat Sevda Karataş Şahin hakkında soruşturma başlattı.
Elde edilen bilgilere göre, avukat Sevda Karataş Şahin’in 19 Mart’ta polisin müdahalesine yönelik eleştirileri ve “Karadeniz sokağa” şeklindeki paylaşımları, soruşturmanın dayanağı oldu.
Soruşturma sürecinde avukat Şahin, savcılığa ifade verdi. ANKA Haber Ajansı’na göre verdiği ifadede Şahin, “Öncelikle sanal devriye olarak delil toplama işlemine dair verilen yetki, Anayasa Mahkemesi’nin 19 Şubat 2020 tarihli kararıyla iptal edilmiştir. Bu soruşturma, hukuka aykırı delil üzerine açılmıştır” şeklinde konuştu.
Ceza hukukunun siyasi baskı aracı olarak kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Korunması gereken en önemli hak düşünce ve ifade özgürlüğüdür. Paylaşımlarımın bu çerçevede olduğu açıktır” dedi.
Şahin, soruşturma dosyasında yer alan tweetlerde alıntılanan gözaltına alınan kişilerin hepsinin müvekkili olduğunu belirterek, “İşkence iddialarımız ilgili dosyalarda yer almaktadır. DGD-SEN, PTT-SEN, Bağımsız Maden-İş gibi birçok bağımsız sendikanın avukatlığını üstleniyorum. Bu sebeple siyasi gündemi takip etmek işimin bir gereğidir” şeklinde konuştu.
Suçlamaları reddeden avukat Şahin, “Suçlamaları kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.