Rusya Devlet Başkanı Putin, yeni seçilen Papa 14. Leo’yu tebrik etti

Vladimir Putin, ABD’li Kardinal Robert Prevost’u Tebrik Etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, papa olarak seçilen ve “Papa 14. Leo” adını alan ABD’li Kardinal Robert Prevost’u tebrik etti.

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre Putin, yeni seçilen Prevost’a telgraf gönderdi.

Putin, telgrafında Prevost’u papa seçilmesinden dolayı tebrik ederek, “Rusya ile Vatikan arasındaki yapıcı diyalog ve etkileşimin, bizi birleştiren Hıristiyan değerleri temelinde gelişmeye devam edeceğinden eminim. Yüksek görevinizde başarılar, sağlık ve esenlik diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Vatikan’daki papalık seçiminde (Konklav), 69 yaşındaki ABD’li Kardinal Robert Francis Prevost’un yeni papa seçildiği ve “Papa 14. Leo” adını aldığı açıklanmıştı. (AA)

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan: LGBT denilen sapkın akımların toplumumuzu ifsat etmemesi için gerekli tedbirleri alıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anneyle Güçlü Aile, Aileyle Güçlü Türkiye Programı’nda konuştu.

Sapanca Gölü’nde hareketli dakikalar: Pedallı kanoyla alabora olan 3 kişi kurtarıldı

Sapanca Gölü’nde yunus diye tabir edilen pedallı kanoları alabora olması sonucu boğulma tehlikesi geçiren 3 kişi kurtarıldı.

Ülkeler imzaları attı: Avrupa savaşa hazırlanıyor

Avrupa’da güvenlik dengeleri yeniden şekillenirken, Fransa ile Polonya savunma ve enerji alanlarında tarihi bir iş birliği anlaşması imzalıyor. Anlaşma, nükleer caydırıcılık dahil olmak üzere karşılıklı savunma taahhütleri içeriyor.

Kulis: AKP’de Erdoğan sonrasına hazırlık mı yapılıyor?

Kulis: AKP’de Erdoğan sonrasına hazırlık mı yapılıyor?

TÜRKONFED’i ziyaret etti… Özgür Özel’den ‘diploma’ ve ‘Özgür Çelik’ açıklaması: ‘Akın’a talimat vermişler…’

CHP lideri Özgür Özel, Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nu (TÜRKONFED) ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Büyükçekmece Belediyesi’ne yönelik soruşturmaya dair konuşan Özel, “Yeniden bir şey olmuş gibi bir şüphe yaratıyorlar” dedi. CHP lideri, Özgür Çelik hakkında istenen hapis cezasına da tepki gösterdi.

Fransa’da camide bıçaklanarak öldürülen gencin kuzeni Yoro Cisse: ‘Herkes böyle şehit olarak ölemez’

Fransa’da camide bıçaklanarak öldürülen Müslüman genç Aboubakar Cisse’nin teyzesinin oğlu Yoro Cisse, kuzeninin inançlı olduğunu ve çok namaz kıldığını belirterek, “Herkes böyle şehit olarak ölemez.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir