Van’da kuşları besleyerek huzur buluyor

Türkiye’nin önemli kuş merkezlerinden biri olan Van’da esnaflık yaparak geçimini sağlayan Hamza Zariç, çevre, doğa ve hayvan sevgisini kuşlar için gösterdiği çaba ile gösteriyor. 17 yıldır ev, lokanta ve çöp kutularından ekmek parçası ve kırıntısı toplayan Zariç, biriktirdiklerini 3 arkadaşının desteği ile martı, leylek ve diğer kuş türlerinin yoğun olarak konakladığı Van Gölü Sahili, Van Kalesi ve Sıhke Gölü çevresine bırakıyor. Hamza Zariç, 16 ve 17. yüzyılda yaşayan ve mezarı Van’ın Bahçesaray ilçesinde bulunan “Kuşların Fakihi” anlamına gelen ve rivayete göre kuşların dilini öğrenen mutasavvıf, şair ve halk edebiyatçısı Faki Teyran’ın yaşamından ve kuşlara olan sevgisinden etkilendiği için böyle çabaya girdiğini anlattı.

‘FAKİ TEYRAN’DAN İLHAM ALDIM’

Hamza Zariç, “Çöp kutularından, evlerden kuşlar için ekmek parçaları, kırıntıları topluyorum. Soyumuzun, Kürt mutasavvıf ve şair Faki Teyran’dan geldiği söyleniyor. Ben de ondan ilham alarak hayatımı kuşlara adadım. 19 yıldır Van’da yaşıyorum. 17 yıldır da gönüllü olarak kuşları besliyorum. Poşetlere biriktirdiğim ekmek ve ekmek kırıntılarını küçük parçalara bölüp, yaşam alanlarına bırakıyorum. Bunu yaparken huzur buluyorum. Allah rızası için bu işi yapıyorum. Herkesi hayvanlara karşı merhametli olmaya davet ediyorum” dedi.

‘HAYIR İŞLİYORUZ’

Zariç ile birlikte kuşlara ekmek kırıntıları bırakan Menekşe Gülçiçek ise “Hamza beyden örnek alıp, böyle bir sevaba ortak olmak istedim. Çok mutlu oluyorum, hayır işliyoruz. Geldiğimizde kuşların sesi, yiyeceğe gelmeleri bizi çok mutlu ediyor. Anlatılmaz bir duygu bu. Hayvanları beslemek, doğada olmak hayvanlara yiyecek vermek bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Related Posts

Kaçak bungalovlar yıkıldı: Ortalık karıştı

Batman’da kaçak 56 bungalov ve hobi evi yıkıldı. Yıkım sırasında ev sahipleriyle güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı.

Hastalığını öğrenince hayallerini ertelemedi

Antalya’da akromegali (büyüme hormonu fazlalığı) teşhisi konulmasının ardından doktorunun, ‘Bu hastalık erken öldürür’ sözüyle hayatını değiştirme kararı alan Sema Doğan Öztürk (32), 10 yıldır dağcılık, kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü, su sporları, kamp etkinlikleri ile yaşamına renk kattı. Hayallerini yaşarken kaya tırmanışında tanıştığı Oğuz Öztürk ile evlenip, hamilelik sürecinde spora devam eden Öztürk, ‘Dağhan’ adını verdiği 7 aylık bebeği ile de spor aktiviteleri yapıyor.

Pendik’te Bulunan Yaralı Atmaca ve Tavus Kuşu Tedavi İçin Teslim Edildi

Pendik’te vatandaşların ihbarıyla bulunan tavus kuşu ve yaralı atmaca, belediye ekipleri tarafından tedavi edildikten sonra Doğa Koruma yetkililerine teslim edildi. Kuşların, tedavi sürecinin ardından doğaya salınacağı belirtildi.

Aşırı Sıcaktan Tavukları Serinletme Yöntemi

Mersin’de bir çiftlikte tavuklar, buzlu su sıkılarak aşırı sıcaklardan korunmaya çalışılıyor.

Otomotiv devinden restoran hamlesi!

Elektrikli araç ve enerji sektörünün öncüleri arasında yer alan Tesla’nın restoran dünyasına adım atması global çapta büyük ses getirdi. “Tesla Diner” adıyla hizmet verecek olan şirketin ilk restoranı ABD’nin Los Angeles kentindeki Hollywood …

Son Dakika…. Suriye’de 4,1 büyüklüğünde deprem

Suriye’nin Humus kentinde saat 05.31’de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.