Trump, göçmenlere karşı savaş açtı: Güney sınırına yığılma yapılıyor

ABD Güney Sınırına 1.500 Asker Gönderildi

ABD Savunma Bakanlığı, Başkan Donald Trump’ın imzaladığı bir karar doğrultusunda güney sınırına 1.500 asker gönderdiğini duyurdu. Savunma Bakanı Vekili Robert Salesses, güney sınırındaki yasa dışı göçmen faaliyetlerine karşı operasyonların güçlendirilmesi amacıyla istihbarat analistleri ve helikopter pilotlarını da içeren bir birliğin konuşlandırılacağını belirtti.

Askerlerin sınır bölgesine ulaşmaya başladığı doğrulandı ve Pentagon, ek olarak 2.000 takviye askerin daha hazır beklediğini bildirdi. Halihazırda sınırda görev yapan 2.500 Ulusal Muhafız ve yedek birliklerin bulunduğu belirtildi.

İç Güvenlik Bakanlığı’nın sınır güvenliği operasyonlarına destek sağlamak üzere görevlendirilen askerlerin, sınır dışı işlemlerine yardımcı olmak amacıyla askeri uçakların sağlanacağı açıklandı. Beyaz Saray ise sınır dışı uçuşların başladığını ve yasadışı göçmenlerin ülkelerine askeri uçaklarla geri gönderildiğini duyurdu.

Sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamada Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Başkan Trump’ın ABD’ye yasadışı şekilde girenlerin ciddi sonuçlarla karşılaşacaklarını açıkça belirttiğini ifade etti. Sözcü, askeri uçaklara bindirilen göçmenlerin fotoğraflarını da paylaştı.

Göçmenleri taşıyan iki askeri uçağın Guatemala’ya uçtuğu ve sınır dışı operasyonlarında kullanılan askeri birimlerin 1.500 yeni askerden ayrı tutulduğu belirtildi. İç Güvenlik Bakanlığı, bu operasyon dahilinde 5 binden fazla göçmenin sınır dışı edilmesinin planlandığını duyurdu.

Başkan Trump, göreve geldiği ilk dönemden bu yana güney sınırındaki güvenlik önlemlerini sıkılaştırmayı amaçlayan kararlar aldı. 2018 yılında, Meksika’dan ABD’ye doğru yola çıkan bir göçmen konvoyunun ardından sınıra aktif görevde bulunan askerlerin gönderilmesi talimatını vermişti. Bu kararın ardından Teksas, Arizona ve Kaliforniya’ya 7 binden fazla asker konuşlandırılmış ve bölgede helikopter taburları, iletişim ve sağlık birimleri görev yapmaya başlamıştı.

Başkan Trump ayrıca güney sınırında ulusal bir acil durum ilan ederek Pentagon’a kontrolü artırmak için gerekli adımları atma talimatı verdiğini açıklamıştı.

Related Posts

Operasyonların sinyalini geçen hafta vermiş: Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri hedef alan sözleri yeniden gündemde

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere ve Büyükçekmece Başkanvekili Şahin’in de aralarında olduğu 10 isim gözaltına alındı. Öte yandan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca, “rüşvet” soruşturması kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de gözaltına alındı. Gözaltılar sonrası, Erdoğan’ın geçen hafta CHP’li belediyeleri hedef alan sözleri yeniden gündem oldu.

Abdurrahman Tutdere, Zeydan Karalar ve Muhittin Böcek gözaltında… İYİ Parti lideri Dervişoğlu’ndan ‘CHP’ operasyonlarına ilk tepki: ‘Patron çıldırdı!’

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de aralarında bulunduğu son gözaltılara ilişkin, “Siyasi yoruma gerek yok; patron çıldırdı” dedi.

Özgür Özel’den Sözcü’ye destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV ve Halk TV’ye verilen ekran karatma cezalarına tepki gösterdi.

CHP’nin kurultay davasında görevsizlik kararı

Son dakika…. CHP’nin kurultay davasında yeni gelişme yaşandı. İkinci kez görevsizlik kararı verildi.

Milas’ta orman yangını başladı

Muğla’nın Milas ilçesi yakınlarında başlayan makilik yangını orman ve zeytinlik alana sıçradı.

Temmuz ayının ilk anket sonuçları açıklandı!

Ser Araştırma, temmuz ayına ilişkin genel seçim anketinin bulgularını kamuoyu ile paylaştı.