31 Mart’tan bu yana kaç kayyum atandı?

AKP iktidarı, 15 Temmuz 2016 FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal Döneminde (OHAL), 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 1 Eyül 2016’dan itibaren ‘kayyum’ uygulaması getirdi.

OHAL döneminde getirilen bu düzenleme kalıcı hale geldi ve halen devam ediyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden bu yana Hakkari, Esenyurt, Mardin Büyükşehir, Batman, Halfeti, Tunceli, Ovacık, Bahçesaray, Akdeniz, Siirt Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi olmak üzere toplam 10 belediyeye kayyum atandı.

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, 3 Haziran’da görevden uzaklaştırılarak yerine Hakkari Valisi Ali Çelik’in Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi. Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, 30 Ekim’de görevden alında yerine İstanbul Vali Yardımcısı Can Aksoy Belediye Başkan Vekili olarak getirildi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün yerine 4 Kasım’da Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük’ün yerine Batman Valisi Ekrem Canalp Belediye Başkan Vekili, Halfeti Belediye Başkanı Mehmet Karayılan’ın yerine Halfeti Kaymakamı Hakan Başoğlu Şanlıurfa Valiliğince Halfeti Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak yerine 22 Kasım’da Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu Belediye Başkan Vekili, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yerine Ovacık Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen Belediye Başkan Vekili olarak getirildi. Bahçesaray Belediye Başkanı Ayvaz Hazır’ın yerine 29 Kasım’da Bahçesaray Kaymakamı Harun Arslanargun Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız yerine 13 Ocak’da Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener Belediye Başkan Vekili olarak atandı.

Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş’ın yerine Siirt Valisi Kemal Kızılkaya Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Abdullah Zeydan’ın yerine ise bugün Van Valisi Ozan Balcı Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

İçişleri Bakanlığı, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın yerine ise Belediye Başkan Vekilliğine, Belediye Meclisi’nde yapılan seçim sonucunda Ömer Rasim Şişman seçildi.

Related Posts

Kaçak bungalovlar yıkıldı: Ortalık karıştı

Batman’da kaçak 56 bungalov ve hobi evi yıkıldı. Yıkım sırasında ev sahipleriyle güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı.

Hastalığını öğrenince hayallerini ertelemedi

Antalya’da akromegali (büyüme hormonu fazlalığı) teşhisi konulmasının ardından doktorunun, ‘Bu hastalık erken öldürür’ sözüyle hayatını değiştirme kararı alan Sema Doğan Öztürk (32), 10 yıldır dağcılık, kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü, su sporları, kamp etkinlikleri ile yaşamına renk kattı. Hayallerini yaşarken kaya tırmanışında tanıştığı Oğuz Öztürk ile evlenip, hamilelik sürecinde spora devam eden Öztürk, ‘Dağhan’ adını verdiği 7 aylık bebeği ile de spor aktiviteleri yapıyor.

Pendik’te Bulunan Yaralı Atmaca ve Tavus Kuşu Tedavi İçin Teslim Edildi

Pendik’te vatandaşların ihbarıyla bulunan tavus kuşu ve yaralı atmaca, belediye ekipleri tarafından tedavi edildikten sonra Doğa Koruma yetkililerine teslim edildi. Kuşların, tedavi sürecinin ardından doğaya salınacağı belirtildi.

Aşırı Sıcaktan Tavukları Serinletme Yöntemi

Mersin’de bir çiftlikte tavuklar, buzlu su sıkılarak aşırı sıcaklardan korunmaya çalışılıyor.

Otomotiv devinden restoran hamlesi!

Elektrikli araç ve enerji sektörünün öncüleri arasında yer alan Tesla’nın restoran dünyasına adım atması global çapta büyük ses getirdi. “Tesla Diner” adıyla hizmet verecek olan şirketin ilk restoranı ABD’nin Los Angeles kentindeki Hollywood …

Son Dakika…. Suriye’de 4,1 büyüklüğünde deprem

Suriye’nin Humus kentinde saat 05.31’de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.